Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam flaczki i uwielbiam grzyby. Dzisiaj potrawa "dwa w jednym"
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 606
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75512
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1625
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 606
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75512
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1625
Składniki
Na patelni podsmażyć na maśle pokrojoną drobno cebule i czosnek, dodać 3 łyżki maki i zrobic zasmażkę. Dodać opłukane i grubo pokrojone boczniaki. Boczniaki czasem mają goryczkę, więc warto sparzyć je wrzątkiem i odsączyć. Podsmażyć , dodać wodę i poddusić przez około 10 minut. Do garnka przełożyć grzyby, zalać bulionem, wymieszać i gotować około 1/2 godziny. Dodać pokrojone warzywa, przyprawę i gotować jeszcze około 10 minut.