Do góry

Zupy Przepis na:

Flaczki z boczniaków

Flaczki z boczniaków

Autor:

Przepisów i artykułów: 92 Ocena: 882

Dodano:

Odsłon: 260

Uwielbiam flaczki i uwielbiam grzyby. Dzisiaj potrawa "dwa w jednym"

Składniki

  • 2 paczki młodych boczniaków po 0,5 kg bulion drobiowy 2 l
  • warzywa z bulionu ( marchew, seler, pietruszka)
  • 2 łyżki masła 3 łyżki maki 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 1 opakowanie przyprawy do flaków
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Flaczki z boczniaków

Przygotowanie

  1. Na patelni podsmażyć na maśle pokrojoną drobno cebule i czosnek, dodać 3 łyżki maki i zrobic zasmażkę.

    Dodać opłukane i grubo pokrojone boczniaki. Boczniaki czasem mają goryczkę, więc warto sparzyć je wrzątkiem i odsączyć.

    Podsmażyć , dodać wodę i poddusić przez około 10 minut.

    Do garnka przełożyć grzyby, zalać bulionem, wymieszać i gotować około 1/2 godziny. Dodać pokrojone warzywa, przyprawę i gotować jeszcze około 10 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń