Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam flaczki i uwielbiam grzyby. Dzisiaj potrawa "dwa w jednym"
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3953
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19958
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3073
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4319
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3953
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19958
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3073
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4319
Składniki
Na patelni podsmażyć na maśle pokrojoną drobno cebule i czosnek, dodać 3 łyżki maki i zrobic zasmażkę. Dodać opłukane i grubo pokrojone boczniaki. Boczniaki czasem mają goryczkę, więc warto sparzyć je wrzątkiem i odsączyć. Podsmażyć , dodać wodę i poddusić przez około 10 minut. Do garnka przełożyć grzyby, zalać bulionem, wymieszać i gotować około 1/2 godziny. Dodać pokrojone warzywa, przyprawę i gotować jeszcze około 10 minut.