Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam flaczki i uwielbiam grzyby. Dzisiaj potrawa "dwa w jednym"
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2499
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 468
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 1386
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 751
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2499
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 468
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 1386
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 751
Składniki
Na patelni podsmażyć na maśle pokrojoną drobno cebule i czosnek, dodać 3 łyżki maki i zrobic zasmażkę. Dodać opłukane i grubo pokrojone boczniaki. Boczniaki czasem mają goryczkę, więc warto sparzyć je wrzątkiem i odsączyć. Podsmażyć , dodać wodę i poddusić przez około 10 minut. Do garnka przełożyć grzyby, zalać bulionem, wymieszać i gotować około 1/2 godziny. Dodać pokrojone warzywa, przyprawę i gotować jeszcze około 10 minut.