Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne flaki na gęsich żołądkach. Przepis pochodzi z 446. odcinka programu "Ewa gotuje".
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1188
Pyszne ciasto bez pieczenia z masą krówkową i prażonymi migdałami.
Odsłon: 96
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1148
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 2356
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 2442
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 1092
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1188
Pyszne ciasto bez pieczenia z masą krówkową i prażonymi migdałami.
Odsłon: 96
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1148
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 2356
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 2442
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 1092
Składniki
Żołądki wypłukać. Przełożyć do garnka, zalać wodą i doprowadzić do wrzenia.
W drugim garnku ugotować rosół na udzie i warzywach (przyprawiony solą, zielem angielskim i liściem laurowym).
Podgotowane żołądki odcedzić na sicie, ponownie umieścić w garnku i wlać świeżą wodę. Przyprawić liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Posolić i gotować do miękkości (45-50 minut).
Ugotowane żołądki wyłowić i pokroić w słupki. Z bulionu wyjąć mięso i warzywa. Mięso oddzielić od kości, posiekać na mniejsze kawałki. Warzywa również pokroić. Wszystko wrzucić do rosołu. Przyprawić majerankiem, imbirem i papryką. Gotować przez 5-10 minut.
Masło roztopić na patelni. Dodać mąkę. Zasmażyć. Rozprowadzić gorącą zupą i przelać do garnka. Zagotować. Doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Na talerzu posypać natką pietruszki. Podawać z pieczywem.