Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne flaki na gęsich żołądkach. Przepis pochodzi z 446. odcinka programu "Ewa gotuje".
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 22644
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 401
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 219
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 150
Polecam.
Odsłon: 168
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 22644
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 401
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 219
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 150
Polecam.
Odsłon: 168
Składniki
Żołądki wypłukać. Przełożyć do garnka, zalać wodą i doprowadzić do wrzenia.
W drugim garnku ugotować rosół na udzie i warzywach (przyprawiony solą, zielem angielskim i liściem laurowym).
Podgotowane żołądki odcedzić na sicie, ponownie umieścić w garnku i wlać świeżą wodę. Przyprawić liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Posolić i gotować do miękkości (45-50 minut).
Ugotowane żołądki wyłowić i pokroić w słupki. Z bulionu wyjąć mięso i warzywa. Mięso oddzielić od kości, posiekać na mniejsze kawałki. Warzywa również pokroić. Wszystko wrzucić do rosołu. Przyprawić majerankiem, imbirem i papryką. Gotować przez 5-10 minut.
Masło roztopić na patelni. Dodać mąkę. Zasmażyć. Rozprowadzić gorącą zupą i przelać do garnka. Zagotować. Doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Na talerzu posypać natką pietruszki. Podawać z pieczywem.