Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mięso drobiowe w rosole, mięso z rosołu, szybkie, proste
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 41
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2683
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 116
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 89
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 41
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2683
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 116
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 89
Składniki
Gotujemy mięso z kurczaka ( udka, ćwiartki bądź porcje rosołowe lub używamy ugotowanego mięsa i rosołu np. z poprzedniego dnia- mięso kroimy na małe kawałki) i przyprawiamy sola pieprzem zielem angielskim, liściem laurowym i majerankiem ( można dodać jeszcze inne przyprawy, które lubimy w rosole)
Mięso po ugotowaniu ( jeśli było świeże ) wyjmujemy i kroimy na małe kawałki i wrzucamy do rosołu następnie przyprawiamy zahartowaną śmietana ( bądź jogurtem, z małą ilością ciepłej zupy) i mąki. Gotowe jeść samą zupę lub z pieczywem