Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Flaki bardzo pyszna i aromatyczna zupa rozgrzewająca , pożywna i sycąca . Podajemy z bułkami lub chlebem .
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 113
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4224
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11552
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6602
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5518
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13673
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 113
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4224
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11552
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6602
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5518
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13673
Składniki
Do garnka wlać 4 litry wody ,włożyć umyte kości wieprzowe , ziele angielskie ,liście laurowe( starte warzywa ,gdy kości będą już prawie miękkie ) i ugotować wywar .Flaki dobrze wypłukać i gotować do miękkości (flaki obgotowuję dwukrotnie) następnie odlewamy wodę z flaków i ostudzone kroimy w paski .Kości obieramy na drobne kawałki Pokrojone flaki i obrane mięso kładziemy do wywaru ,gotujemy jeszcze przez chwilę .Robimy zaklepkę ( 2 łyżki mąki na 300 ml wody ) zaciągamy zupę i doprawiamy przyprawami ,magi ,gałką muszkatołową, pieprzem dodajemy majeranek . Smacznego !!!