Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Flaki bardzo pyszna i aromatyczna zupa rozgrzewająca , pożywna i sycąca . Podajemy z bułkami lub chlebem .
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11914
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1312
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12552
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3706
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11914
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1312
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12552
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3706
Składniki
Do garnka wlać 4 litry wody ,włożyć umyte kości wieprzowe , ziele angielskie ,liście laurowe( starte warzywa ,gdy kości będą już prawie miękkie ) i ugotować wywar .Flaki dobrze wypłukać i gotować do miękkości (flaki obgotowuję dwukrotnie) następnie odlewamy wodę z flaków i ostudzone kroimy w paski .Kości obieramy na drobne kawałki Pokrojone flaki i obrane mięso kładziemy do wywaru ,gotujemy jeszcze przez chwilę .Robimy zaklepkę ( 2 łyżki mąki na 300 ml wody ) zaciągamy zupę i doprawiamy przyprawami ,magi ,gałką muszkatołową, pieprzem dodajemy majeranek . Smacznego !!!