Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 29
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 44
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2812
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4173
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 29
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 44
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2812
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4173
Składniki
Ugotowałam bulion na udku kurczaka. Posiekałam 4 duże cebule i wrzuciłam na patelnię z 5 łyżkami gorącego oleju. Dusiłam pod przykryciem. Kiedy cebula nabrała bursztynowego koloru, wcisnęłam 2 ząbki czosnku i dolałam 250 ml białego wytrawnego wina. Wino jest dodatkiem koniecznym, jeśli chcemy mieć wspaniały smak! Cebulę z czosnkiem i winem dodałam do bulionu. Zupę nalałam do żaroodpornych miseczek, na wierzchu położyłam kromkę chleba, starłam na to żółty ser i zapiekłam w piekarniku do rozpuszczenia i przyrumienienia sera.