Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 6831
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8567
To prosty przepis, który z łatwością przygotujesz nawet po pracy. Twoja frytk...
Odsłon: 182
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1166
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 6831
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8567
To prosty przepis, który z łatwością przygotujesz nawet po pracy. Twoja frytk...
Odsłon: 182
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1166
Składniki
Ugotowałam bulion na udku kurczaka. Posiekałam 4 duże cebule i wrzuciłam na patelnię z 5 łyżkami gorącego oleju. Dusiłam pod przykryciem. Kiedy cebula nabrała bursztynowego koloru, wcisnęłam 2 ząbki czosnku i dolałam 250 ml białego wytrawnego wina. Wino jest dodatkiem koniecznym, jeśli chcemy mieć wspaniały smak! Cebulę z czosnkiem i winem dodałam do bulionu. Zupę nalałam do żaroodpornych miseczek, na wierzchu położyłam kromkę chleba, starłam na to żółty ser i zapiekłam w piekarniku do rozpuszczenia i przyrumienienia sera.