Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3947
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19948
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3064
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4300
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3947
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19948
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3064
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4300
Składniki
Ugotowałam bulion na udku kurczaka. Posiekałam 4 duże cebule i wrzuciłam na patelnię z 5 łyżkami gorącego oleju. Dusiłam pod przykryciem. Kiedy cebula nabrała bursztynowego koloru, wcisnęłam 2 ząbki czosnku i dolałam 250 ml białego wytrawnego wina. Wino jest dodatkiem koniecznym, jeśli chcemy mieć wspaniały smak! Cebulę z czosnkiem i winem dodałam do bulionu. Zupę nalałam do żaroodpornych miseczek, na wierzchu położyłam kromkę chleba, starłam na to żółty ser i zapiekłam w piekarniku do rozpuszczenia i przyrumienienia sera.