Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326849
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12140
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17081
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326849
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12140
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17081
Składniki
Ugotowałam bulion na udku kurczaka. Posiekałam 4 duże cebule i wrzuciłam na patelnię z 5 łyżkami gorącego oleju. Dusiłam pod przykryciem. Kiedy cebula nabrała bursztynowego koloru, wcisnęłam 2 ząbki czosnku i dolałam 250 ml białego wytrawnego wina. Wino jest dodatkiem koniecznym, jeśli chcemy mieć wspaniały smak! Cebulę z czosnkiem i winem dodałam do bulionu. Zupę nalałam do żaroodpornych miseczek, na wierzchu położyłam kromkę chleba, starłam na to żółty ser i zapiekłam w piekarniku do rozpuszczenia i przyrumienienia sera.