Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle delikatna i aromatyczna zupa, podawana z chrupiącymi paluchami - jej smak przenosi nas na francuskie przedmieścia, gdzie serwowana jest w najlepszych restauracjach...
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5270
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 834
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11689
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1298
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5270
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 834
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11689
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1298
Składniki
W dużym garnku rozgrzej masło i dodaj obrane i pokrojone w piórka cebule i smażę bez przykrycia przez około 20 minut, co kilka minut mieszając drewnianą łyżką. Gdy cebula jest już zeszklona i miękka można do niej dodać sól, cukier i listki laurowe. Smaż cebulę kolejne 20 minut. Po około 20 minutach dodaj do niej pieprz oraz czosnek przepuszczony przez praskę i tymianek i białe wytrawne wino. Zamieszaj zupę i gotuj ją przez kilka minut bez przykrycia, aż większość wina odparuje. Na koniec wlej esencjonalny bulion . Przykryj garnek przykrywką i gotuj zupę cebulową 10 minut na malutkiej mocy palnika. W między czasie z ciasta francuskiego wytnij podłużne paski, zwiń je w rulony , posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp parmezanem. Piecz ok. 10 min w 200 st. Zupę podawaj razem z gorącymi paluchami. Smacznego!