Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle delikatna i aromatyczna zupa, podawana z chrupiącymi paluchami - jej smak przenosi nas na francuskie przedmieścia, gdzie serwowana jest w najlepszych restauracjach...
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 779
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 80
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 779
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 80
Składniki
W dużym garnku rozgrzej masło i dodaj obrane i pokrojone w piórka cebule i smażę bez przykrycia przez około 20 minut, co kilka minut mieszając drewnianą łyżką. Gdy cebula jest już zeszklona i miękka można do niej dodać sól, cukier i listki laurowe. Smaż cebulę kolejne 20 minut. Po około 20 minutach dodaj do niej pieprz oraz czosnek przepuszczony przez praskę i tymianek i białe wytrawne wino. Zamieszaj zupę i gotuj ją przez kilka minut bez przykrycia, aż większość wina odparuje. Na koniec wlej esencjonalny bulion . Przykryj garnek przykrywką i gotuj zupę cebulową 10 minut na malutkiej mocy palnika. W między czasie z ciasta francuskiego wytnij podłużne paski, zwiń je w rulony , posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp parmezanem. Piecz ok. 10 min w 200 st. Zupę podawaj razem z gorącymi paluchami. Smacznego!