Do góry

Zupy Przepis na:

Garus staropolska zupa owocowa

Garus staropolska zupa owocowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 2466 Ocena: 16740

Dodano:

Odsłon: 116

Dietetyczna i smaczna zupa.

Składniki

  • Jabłka 4 szt.
  • Gruszki 4 szt.
  • Goździki 5 szt.
  • Cynamon 1 laska
  • Cytryna 1 szt.
  • Mleko 1 szklanka
  • Żółta jaja 2 szt.
  • Cukier 2 łyżki
  • Mąka ziemniaczana 2 łyżki
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Garus staropolska zupa owocowa

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Owoce umyć, włożyć do garnka, zalać litrem wody i ugotować do miękkości. Wrzucić goździki, cynamon, chwilę gotować i przetrzeć przez sito. Następnie przecier, doprawić cukrem, dodać odciśnięty sok z cytryny i zagotować. Żółtka rozbełtać z mlekiem i mąką, wlać do gorącej zupy i gotować na wolnym ogniu około 5 minut.. Zupę podajemy z biszkoptami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń