Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gazpacho to typowe danie andaluzyjskie, doskonale nadające się na letnie upały. Ilu kucharzy, tyle wersji tego hiszpańskiego przysmaku.
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1603
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 588
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1603
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 588
Składniki
Pomidory sparzamy, usuwamy gniazda nasienne i grubo kroimy. Podobnie robimy z ogórkiem i papryką (bez sparzania). Chleb kroimy w kostkę i moczymy w oliwie wymieszanej z ostem i solą. Pomidory, paprykę, ogórek, jajko (ugotowane na twardo), czosnek i chleb z oliwą miksujemy na gładki mus. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z grzankami i oliwą.