Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gazpacho to typowe danie andaluzyjskie, doskonale nadające się na letnie upały. Ilu kucharzy, tyle wersji tego hiszpańskiego przysmaku.
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33525
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 123
Deser dla prawdziwych łakomczuchów! Smażone ciasto jak na pączki nadziane bit...
Odsłon: 245
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33525
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 123
Deser dla prawdziwych łakomczuchów! Smażone ciasto jak na pączki nadziane bit...
Odsłon: 245
Składniki
Pomidory sparzamy, usuwamy gniazda nasienne i grubo kroimy. Podobnie robimy z ogórkiem i papryką (bez sparzania). Chleb kroimy w kostkę i moczymy w oliwie wymieszanej z ostem i solą. Pomidory, paprykę, ogórek, jajko (ugotowane na twardo), czosnek i chleb z oliwą miksujemy na gładki mus. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z grzankami i oliwą.