Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super pierwsze danie na smaczny i wykwintny obiad.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2491
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3416
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1492
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2196
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2491
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3416
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1492
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2196
Składniki
Wykonanie: Cebulę, czosnek, łodygi selera pokroić drobno razem z papryczką i zeszklić na połowie oliwy . Dodać pomidory z puszki, bulion i grzanki. Gotować około ½ godziny, następnie zmiksować, przyprawić do smaku i schłodzić. Awokado obrać ze skórki, pokroić, skropić sokiem z cytryny, wymieszać z posiekaną natką pietruszki i pokrojonym ogórkiem. Tortillę zrolować pokroić w plastry i obsmażyć na pozostałym oleju na złoty kolor. Masę z awokado i tortillę włożyć do zupy i w razie potrzeby doprawić.