Do góry

Zupy Przepis na:

Gazpacho z tortillą

Gazpacho z tortillą

Autor:

Przepisów i artykułów: 2585 Ocena: 20013

Dodano:

Odsłon: 320

Super pierwsze danie na smaczny i wykwintny obiad.

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Gazpacho z tortillą

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Cebulę, czosnek, łodygi selera pokroić drobno razem z papryczką i zeszklić na połowie oliwy . Dodać pomidory z puszki, bulion i grzanki. Gotować około ½ godziny, następnie zmiksować, przyprawić do smaku i schłodzić. Awokado obrać ze skórki, pokroić, skropić sokiem z cytryny, wymieszać z posiekaną natką pietruszki i pokrojonym ogórkiem. Tortillę zrolować pokroić w plastry i obsmażyć na pozostałym oleju na złoty kolor. Masę z awokado i tortillę włożyć do zupy i w razie potrzeby doprawić.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń