Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna do podania na zimno w niedzielę Wielkanocą. Rozpływa się w ustach!
Nacięłam skórę na piersi i obficie posypałam przyprawami.
Najlepiej zostawić pierś na noc w lodówce.
Ułożyłam ją na plastrach cebuli i jabłka w rękawie do pieczenia.
Piekłam 2- 2,5 godziny najpierw w 180 stopniach przez 30 minut potem w 160. Zawsze można zerknąć czy nie jest spieczone- ale rękaw i warzywa są gwarancją soczystości.
Upiekła się- jak widać mogłam przed końcem pieczenia rozciąć rękaw, by skórka bardziej się przypiekła.
Pierś zdjęłam z kości. Można już taka podawać z sosem z pod pieczeni, zagęszczonym mąką, Ale na Święta robię galarety- mięso dłużej zachowuje świeżość i wilgotność.
Plastry piersi i dodatki ułożyłam na półmisku. Bulion drobiowy mocno doprawiłam dodałam świeżą natkę. W jeszcze gorącym rozpuściłam żelatynę. Schłodziłam wywar i gęś, a gdy wywar zaczął być "oleisty" polewałam nim pieczeń, żeby utworzyła się glazura.
:DDD
Smacznego :)
Proponuję z dodatkiem mięty bo wtedy danie nabiera aromatu i jest bardzo smac...
Odsłon: 2135
Proste, szybkie, ale coś najważniejsze smaczne danie. Tylko z trzech składnik...
Odsłon: 1879
Mocno czekoladowe muffiny, które zrobić bez użycia miksera !
Odsłon: 264
Witam serdecznie i zapraszam na paprykę faszerowaną ryżem i mięsem mielonym,...
Odsłon: 39
Makaron tagliatelle w kremowym sosie śmietanowym z krewetkami i szpinakiem je...
Odsłon: 35
Sezon na rabarbar w pełni proponuje pyszne kruche ciasto z rabarbarem pianką...
Odsłon: 133
Bajeczne ciasto z dodatkiem jagód, na pewno zasmakuje całej rodzinie, szybkie...
Odsłon: 501
Placki z młodych ziemniaków, perfekcyjne połączenie smaków, które tworzy dani...
Odsłon: 516
Mocno czekoladowe muffiny, które zrobić bez użycia miksera !
Odsłon: 264
Witam serdecznie i zapraszam na paprykę faszerowaną ryżem i mięsem mielonym,...
Odsłon: 39
Makaron tagliatelle w kremowym sosie śmietanowym z krewetkami i szpinakiem je...
Odsłon: 35
Sezon na rabarbar w pełni proponuje pyszne kruche ciasto z rabarbarem pianką...
Odsłon: 133
Bajeczne ciasto z dodatkiem jagód, na pewno zasmakuje całej rodzinie, szybkie...
Odsłon: 501
Placki z młodych ziemniaków, perfekcyjne połączenie smaków, które tworzy dani...
Odsłon: 516
Składniki
Nacięłam skórę na piersi i obficie posypałam przyprawami. Najlepiej zostawić pierś na noc w lodówce. Ułożyłam ją na plastrach cebuli i jabłka w rękawie do pieczenia. Piekłam 2- 2,5 godziny najpierw w 180 stopniach przez 30 minut potem w 160. Zawsze można zerknąć czy nie jest spieczone- ale rękaw i warzywa są gwarancją soczystości.
Upiekła się- jak widać mogłam przed końcem pieczenia rozciąć rękaw, by skórka bardziej się przypiekła. Pierś zdjęłam z kości. Można już taka podawać z sosem z pod pieczeni, zagęszczonym mąką, Ale na Święta robię galarety- mięso dłużej zachowuje świeżość i wilgotność. Plastry piersi i dodatki ułożyłam na półmisku. Bulion drobiowy mocno doprawiłam dodałam świeżą natkę. W jeszcze gorącym rozpuściłam żelatynę. Schłodziłam wywar i gęś, a gdy wywar zaczął być "oleisty" polewałam nim pieczeń, żeby utworzyła się glazura.
:DDD
Smacznego :)
Przepisy Zupy
Zupy
Zielone gazpacho
Zupy
Pomidorowa Magdy Gessler
Zupy
Szybka pomidorowa na rosole
Zupy
Zupa szpinakowa zabielana
Zielone gazpacho
Gazpacho pochodzi z Hiszpanii, gdzie jest bardzo ciepło. Dlatego zupy na zimn...
Odsłon: 39
Pomidorowa Magdy Gessler
Jak zrobić esencjonalną, kwaśną a jednocześnie jedwabistą i mocno pomidorową...
Odsłon: 3403