Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gęsta zupa jarzynowa"
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5614
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 76
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 495
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1399
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5614
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 76
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 495
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1399
Składniki
Makaron ugotować al dente. Kukurydzę odcedzić. Pomidory sparzyć, obrać, przekroić, wyjąć gniazda nasienne i posiekać. Marchewkę, pietruszkę i seler pokroić w kostkę, cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę.
Na połowie rozgrzanego masła zeszklić cebulę i czosnek, dodać marchewkę, seler i pietruszkę, chwilę smażyć, doprawić lekko solą i pieprzem i przełożyć do garnka, zalać wywarem i zgotować.
Do gotującej się zupy wrzucić kukurydzę i gotować ok. 15 minut. Na pozostałym maśle przesmażyć lekko pomidory i wraz z makaronem i ziołami dodać do zupy. Podawać.
Podawać od razu po wyjęciu z piekarnika. Warto przygotować do tej zapiekanki sos pomidorowy doprawiony oregano i czosnkiem.
ok. 65 minutŹródło: Twoje Imperium