Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gęsta zupa jarzynowa"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5625
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27718
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 67
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5625
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27718
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 67
Składniki
Makaron ugotować al dente. Kukurydzę odcedzić. Pomidory sparzyć, obrać, przekroić, wyjąć gniazda nasienne i posiekać. Marchewkę, pietruszkę i seler pokroić w kostkę, cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę.
Na połowie rozgrzanego masła zeszklić cebulę i czosnek, dodać marchewkę, seler i pietruszkę, chwilę smażyć, doprawić lekko solą i pieprzem i przełożyć do garnka, zalać wywarem i zgotować.
Do gotującej się zupy wrzucić kukurydzę i gotować ok. 15 minut. Na pozostałym maśle przesmażyć lekko pomidory i wraz z makaronem i ziołami dodać do zupy. Podawać.
Podawać od razu po wyjęciu z piekarnika. Warto przygotować do tej zapiekanki sos pomidorowy doprawiony oregano i czosnkiem.
ok. 65 minutŹródło: Twoje Imperium