Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo konkretne danie z mnóstwem warzyw i delikatnymi klopsami.
Kruche, smaczne ciasteczka. Chyba każdemu spodobają się i posmakują :)
Odsłon: 84
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 727
Chlebki lepinja są jednym z ważniejszych dodatków do wielu dań w kuchni chorw...
Odsłon: 123
Kruche, smaczne ciasteczka. Chyba każdemu spodobają się i posmakują :)
Odsłon: 84
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 727
Chlebki lepinja są jednym z ważniejszych dodatków do wielu dań w kuchni chorw...
Odsłon: 123
Składniki
Warzywa obieramy i kroimy w kostkę lub plasterki, czosnek przeciskamy. Warzywa zalewamy bulionem, pomidorami z puszki i gotujemy, aż marchew zmięknie. Dodajemy ryż, potem obrane i pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiamy solą, pieprzem, pieprzem ziołowy, koncentratem, pastą paprykową i chilli. W razie potrzeby dodajemy wody. Gotujemy do miękkości ryżu. Klopsy: Mięso mielone mieszamy z jajkiem, przyprawami i bułką tartą. Odrywamy po kawałku mięsa i formujemy kulki. Ja zrobiłam 20 małych klopsów. Do gotującej się zupy wkładamy klopsiki i mieszamy delikatnie, aby ich nie uszkodzić. Gotujemy jeszcze 10 minut, co jakiś czas mieszając.