Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo konkretne danie z mnóstwem warzyw i delikatnymi klopsami.
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 269
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 98
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 104
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 167
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 269
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 98
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 104
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 167
Składniki
Warzywa obieramy i kroimy w kostkę lub plasterki, czosnek przeciskamy. Warzywa zalewamy bulionem, pomidorami z puszki i gotujemy, aż marchew zmięknie. Dodajemy ryż, potem obrane i pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiamy solą, pieprzem, pieprzem ziołowy, koncentratem, pastą paprykową i chilli. W razie potrzeby dodajemy wody. Gotujemy do miękkości ryżu. Klopsy: Mięso mielone mieszamy z jajkiem, przyprawami i bułką tartą. Odrywamy po kawałku mięsa i formujemy kulki. Ja zrobiłam 20 małych klopsów. Do gotującej się zupy wkładamy klopsiki i mieszamy delikatnie, aby ich nie uszkodzić. Gotujemy jeszcze 10 minut, co jakiś czas mieszając.