Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 466
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 162
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 351
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 160
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 108
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 466
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 162
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 351
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 160
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 108
Składniki
Groch opłukać i namoczyć w wodzie (najlepiej na noc) ,a następnie odcedzić. Boczek pokroić w słupki i smażyć na oleju i maśle ,aż stanie się chrupki. Wyłowić skwarki i odłożyć. Tłuszcz wlać do grochu ,dodać włoszczyznę ,płaską łyżeczkę soli ,zalać 1,5 l wody i gotować. Kiedy groch stanie się miękki (ok. 2 godzin) ,wyjąć warzywa ,dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i gotować przez kolejne 20 min. Można dodać pokrojone w talarki lub kostkę warzywa. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i wlać do talerzy. Na wierzchu rozrzucić skwarki z boczku.