Zupy Przepis na:
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
groch namaczamy cala noc w zimnej wodzie,nastepnie gotujemy groch razem z koscia wedzona i marchewka,w miedzy czasie wyjmujemy marchewke gdy juz bedzie miekka,to samo robimy po okolo 35 min z koscia wedzona;groch gotujemy na tyle dlugo az bedzie sie rozpadal,ja preferuje bardziej zupe krem jesli chodzi o grochowke:)marchewke kroimy w drobna kostke,mieso z kosci obieramy; ziemniaki gotujemy osobno pokrojone w drobna kostke;kielbase z boczkiem i cebula (wszytsko drobno pokrojone)podsmazamy;wszytskie te skladniki dodajemy do gotowanego grochu,majeranekkostke rosolowa,pieprz,sol do smaku; kromka swiezego chleba i posilek gotowy
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

bromal1 14 lutego 2017Zgłoś do usunięcia
Widziałam artystkę co fasolową z grochu gotowała. Ale tu zdaje się artystka zrobiła korektę i komentarze są bez sensu. Powinno się to uniemożliwić.0 Kto głosował? | Odpowiedz

foxxy1985 21 lutego 2014Zgłoś do usunięcia
Wiem co jutro na obiad .81 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 07 stycznia 2014Zgłoś do usunięcia
A czytać potrafisz? Może zrób z fasoli grochówkę.80 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 06 stycznia 2014Zgłoś do usunięcia
To groch, czy fasola w koncu?2 Kto głosował? | Odpowiedz