Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 138
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1837
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14530
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19594
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 138
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1837
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14530
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19594
Składniki
groch namaczamy cala noc w zimnej wodzie,nastepnie gotujemy groch razem z koscia wedzona i marchewka,w miedzy czasie wyjmujemy marchewke gdy juz bedzie miekka,to samo robimy po okolo 35 min z koscia wedzona;groch gotujemy na tyle dlugo az bedzie sie rozpadal,ja preferuje bardziej zupe krem jesli chodzi o grochowke:)marchewke kroimy w drobna kostke,mieso z kosci obieramy; ziemniaki gotujemy osobno pokrojone w drobna kostke;kielbase z boczkiem i cebula (wszytsko drobno pokrojone)podsmazamy;wszytskie te skladniki dodajemy do gotowanego grochu,majeranekkostke rosolowa,pieprz,sol do smaku; kromka swiezego chleba i posilek gotowy