Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza w prostym wydaniu,syta i aromatyczna:)
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 230
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3249
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1013
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 926
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 230
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3249
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1013
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 926
Składniki
Groch trzykrotnie wypłukać. Dać do garnka,dodać żeberka zalać wodą by dobrze przykryła groch i żeberka i na wolnym ogniu gotować do rozgotowania grochu. W miarę potrzeby uzupełniać wodą. Na patelni pokroić boczek i usmażyć do puszczenia tłuszczu,dodać pokrojoną w kostkę cebule i ją zeszklić. Dodać pokrojone wędliny i smażyć wszystko pół godz. Żeberka wyjąć i obrać z mięsa,pokroić i dodać do grochówki.Dodać ziele i liście. Marchew i ziemniaki pokroić w kostkę a drugą marchew utrzeć na grubych oczkach tarki. Dodać do grochówki jak również podsmażone wędliny.Uzupełnić wodą by grochowka nie była za gęsta. Przyprawić do smaku ,dać roztarty w dłoni majeranek i gotować 10 min. Smacznego życzę!