Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza w prostym wydaniu,syta i aromatyczna:)
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4755
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12891
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5742
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7270
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4755
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12891
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5742
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7270
Składniki
Groch trzykrotnie wypłukać. Dać do garnka,dodać żeberka zalać wodą by dobrze przykryła groch i żeberka i na wolnym ogniu gotować do rozgotowania grochu. W miarę potrzeby uzupełniać wodą. Na patelni pokroić boczek i usmażyć do puszczenia tłuszczu,dodać pokrojoną w kostkę cebule i ją zeszklić. Dodać pokrojone wędliny i smażyć wszystko pół godz. Żeberka wyjąć i obrać z mięsa,pokroić i dodać do grochówki.Dodać ziele i liście. Marchew i ziemniaki pokroić w kostkę a drugą marchew utrzeć na grubych oczkach tarki. Dodać do grochówki jak również podsmażone wędliny.Uzupełnić wodą by grochowka nie była za gęsta. Przyprawić do smaku ,dać roztarty w dłoni majeranek i gotować 10 min. Smacznego życzę!