Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza w prostym wydaniu,syta i aromatyczna:)
Rosół z kaszą jęczmienną to świetna alternatywa dla tradycyjnego polskiego pr...
Odsłon: 735
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 55
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 107
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 135
Rosół z kaszą jęczmienną to świetna alternatywa dla tradycyjnego polskiego pr...
Odsłon: 735
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 55
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 107
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 135
Składniki
Groch trzykrotnie wypłukać. Dać do garnka,dodać żeberka zalać wodą by dobrze przykryła groch i żeberka i na wolnym ogniu gotować do rozgotowania grochu. W miarę potrzeby uzupełniać wodą. Na patelni pokroić boczek i usmażyć do puszczenia tłuszczu,dodać pokrojoną w kostkę cebule i ją zeszklić. Dodać pokrojone wędliny i smażyć wszystko pół godz. Żeberka wyjąć i obrać z mięsa,pokroić i dodać do grochówki.Dodać ziele i liście. Marchew i ziemniaki pokroić w kostkę a drugą marchew utrzeć na grubych oczkach tarki. Dodać do grochówki jak również podsmażone wędliny.Uzupełnić wodą by grochowka nie była za gęsta. Przyprawić do smaku ,dać roztarty w dłoni majeranek i gotować 10 min. Smacznego życzę!