Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grochówka wojskowa przyrządzona przez mojego tatę na zawody wędkarskie na zakończenie sezonu 2019.
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1068
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 7868
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1068
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 7868
Składniki
Wykonanie: Groch zalać 4 litrami wody i zostawić w chłodnym miejscu do drugiego dnia. Następnie uzupełnić do 6 litrów wody, włożyć kości wieprzowe i gotować na małym ogniu, tak aby groch nie przylgnął do dna garnka co jakiś czas mieszając. W połowie gotowanie wyjąć kości. Kiełbasę, wędzonkę pokroić, podsmażyć. Do zupy dodać pokrojoną w kostkę marchewkę, po chwili pokrojone ziemniaki, a na koniec dodać podsmażoną kiełbasę i wędzonkę. Cebulę pokroić w plasterki i podsmażyć na suchej patelni, po czym dodać do zupy. Przed końcem gotowania dodać czosnek, przyprawić do smaku majerankiem, pieprzem i solą. SMACZNEGO.