Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grochówka wojskowa przyrządzona przez mojego tatę na zawody wędkarskie na zakończenie sezonu 2019.
Wykonanie:
Groch zalać 4 litrami wody i zostawić w chłodnym miejscu do drugiego dnia. Następnie uzupełnić do 6 litrów wody, włożyć kości wieprzowe i gotować na małym ogniu, tak aby groch nie przylgnął do dna garnka co jakiś czas mieszając. W połowie gotowanie wyjąć kości. Kiełbasę, wędzonkę pokroić, podsmażyć. Do zupy dodać pokrojoną w kostkę marchewkę, po chwili pokrojone ziemniaki, a na koniec dodać podsmażoną kiełbasę i wędzonkę. Cebulę pokroić w plasterki i podsmażyć na suchej patelni, po czym dodać do zupy. Przed końcem gotowania dodać czosnek, przyprawić do smaku majerankiem, pieprzem i solą. SMACZNEGO.
Przepis pochodzi z gazetki PP, robiłam wiele razy, polecam.
Odsłon: 84400
Kolejne krokiety zrobione tym razem z młodej, kiszonej kapusty i pieczarek us...
Odsłon: 35
Bułeczki zadowolą każdego łakomczucha. Proste w wykonaniu i smaczne. Nadzieni...
Odsłon: 42
Szybka w przygotowaniu , smaczna i kolorowa sałatka warzywno owocowa . Idealn...
Odsłon: 48
Bardzo smaczna sałatka brokułowa która króluje na naszym stole od bardzo dawn...
Odsłon: 326
Kolejne krokiety zrobione tym razem z młodej, kiszonej kapusty i pieczarek us...
Odsłon: 35
Bułeczki zadowolą każdego łakomczucha. Proste w wykonaniu i smaczne. Nadzieni...
Odsłon: 42
Szybka w przygotowaniu , smaczna i kolorowa sałatka warzywno owocowa . Idealn...
Odsłon: 48
Bardzo smaczna sałatka brokułowa która króluje na naszym stole od bardzo dawn...
Odsłon: 326
Składniki
Wykonanie: Groch zalać 4 litrami wody i zostawić w chłodnym miejscu do drugiego dnia. Następnie uzupełnić do 6 litrów wody, włożyć kości wieprzowe i gotować na małym ogniu, tak aby groch nie przylgnął do dna garnka co jakiś czas mieszając. W połowie gotowanie wyjąć kości. Kiełbasę, wędzonkę pokroić, podsmażyć. Do zupy dodać pokrojoną w kostkę marchewkę, po chwili pokrojone ziemniaki, a na koniec dodać podsmażoną kiełbasę i wędzonkę. Cebulę pokroić w plasterki i podsmażyć na suchej patelni, po czym dodać do zupy. Przed końcem gotowania dodać czosnek, przyprawić do smaku majerankiem, pieprzem i solą. SMACZNEGO.
Przepisy Zupy
Zupy
Botwinka
Zupy
Zupa belwederska
Zupy
Zupa jagodowa z makaronem
Zupy
Chłodnik litewski
Botwinka
Pyszne , zdrowa i pożywna zupa z warzywami, ziemniakami z dodatkiem jajka po...
Odsłon: 570
Zupa belwederska
Aromatyczna, kremowa zupa kalafiorowa z dodatkiem podsmażonych pieczarek. Dos...
Odsłon: 799