Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grochówka wojskowa przyrządzona przez mojego tatę na zawody wędkarskie na zakończenie sezonu 2019.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5776
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 224
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5776
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 224
Składniki
Wykonanie: Groch zalać 4 litrami wody i zostawić w chłodnym miejscu do drugiego dnia. Następnie uzupełnić do 6 litrów wody, włożyć kości wieprzowe i gotować na małym ogniu, tak aby groch nie przylgnął do dna garnka co jakiś czas mieszając. W połowie gotowanie wyjąć kości. Kiełbasę, wędzonkę pokroić, podsmażyć. Do zupy dodać pokrojoną w kostkę marchewkę, po chwili pokrojone ziemniaki, a na koniec dodać podsmażoną kiełbasę i wędzonkę. Cebulę pokroić w plasterki i podsmażyć na suchej patelni, po czym dodać do zupy. Przed końcem gotowania dodać czosnek, przyprawić do smaku majerankiem, pieprzem i solą. SMACZNEGO.