Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z wczorajszego niesmaku że cukierki nie wyszły jak bym chciała, ugotowałam sobie pyszną zupkę.
Ten przepis to idealna propozycja na słodkie śniadanie lub deser, który zachw...
Odsłon: 64
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 123
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 82
Krem przygotowany do ciasta na święto dziadka. Krem śmietankowy z mascarpone...
Odsłon: 177
Ten przepis to idealna propozycja na słodkie śniadanie lub deser, który zachw...
Odsłon: 64
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 123
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 82
Krem przygotowany do ciasta na święto dziadka. Krem śmietankowy z mascarpone...
Odsłon: 177
Składniki
Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte mięso z kością oraz marchew pokrojoną dowolnie, gotować do miękkości mięsa.
Gdy mięso jest już miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, ziela angielskie, liście laurowe i od razu groch, gotować do miękkości ziemniaków i grochu.
Jak już ziemniaki są miękkie dodać pod smażony w kostkę boczek
I dodać majeranek, chwilę po gotować.
Na łyżce tłuszczu z boczku podsmażyć mąkę na lekko brązowo, zalać zupę, doprawić do smaku solą lub kto czym chce i po gotować jeszcze chwilę.
Na koniec dodać natkę pietruszki i zagotować.
Zupka wyszła przepyszna.