Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z wczorajszego niesmaku że cukierki nie wyszły jak bym chciała, ugotowałam sobie pyszną zupkę.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 638
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1384
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25756
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 638
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1384
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25756
Składniki
Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte mięso z kością oraz marchew pokrojoną dowolnie, gotować do miękkości mięsa.
Gdy mięso jest już miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, ziela angielskie, liście laurowe i od razu groch, gotować do miękkości ziemniaków i grochu.
Jak już ziemniaki są miękkie dodać pod smażony w kostkę boczek
I dodać majeranek, chwilę po gotować.
Na łyżce tłuszczu z boczku podsmażyć mąkę na lekko brązowo, zalać zupę, doprawić do smaku solą lub kto czym chce i po gotować jeszcze chwilę.
Na koniec dodać natkę pietruszki i zagotować.
Zupka wyszła przepyszna.