Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z wczorajszego niesmaku że cukierki nie wyszły jak bym chciała, ugotowałam sobie pyszną zupkę.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 88
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31247
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 403
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 88
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31247
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 403
Składniki
Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte mięso z kością oraz marchew pokrojoną dowolnie, gotować do miękkości mięsa.
Gdy mięso jest już miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, ziela angielskie, liście laurowe i od razu groch, gotować do miękkości ziemniaków i grochu.
Jak już ziemniaki są miękkie dodać pod smażony w kostkę boczek
I dodać majeranek, chwilę po gotować.
Na łyżce tłuszczu z boczku podsmażyć mąkę na lekko brązowo, zalać zupę, doprawić do smaku solą lub kto czym chce i po gotować jeszcze chwilę.
Na koniec dodać natkę pietruszki i zagotować.
Zupka wyszła przepyszna.