Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z wczorajszego niesmaku że cukierki nie wyszły jak bym chciała, ugotowałam sobie pyszną zupkę.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5620
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 935
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27011
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 62
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5620
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 935
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27011
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 62
Składniki
Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte mięso z kością oraz marchew pokrojoną dowolnie, gotować do miękkości mięsa.
Gdy mięso jest już miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, ziela angielskie, liście laurowe i od razu groch, gotować do miękkości ziemniaków i grochu.
Jak już ziemniaki są miękkie dodać pod smażony w kostkę boczek
I dodać majeranek, chwilę po gotować.
Na łyżce tłuszczu z boczku podsmażyć mąkę na lekko brązowo, zalać zupę, doprawić do smaku solą lub kto czym chce i po gotować jeszcze chwilę.
Na koniec dodać natkę pietruszki i zagotować.
Zupka wyszła przepyszna.