Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super rozgrzewająca zupa na obiad.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 157
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 254
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 157
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 254
Składniki
Wykonanie: Cebulę, pora pokroić i podsmażyć na dwóch łyżkach oliwy, dodać pokrojonego ziemniaka, podsmażyć, zalać gorącym bulionem i gotować 10 minut. Wsypać groszek i gotować jeszcze 8-10 minut. Po ugotowaniu odłożyć ½ szklanki groszku. Zupę zdjąć z ognia i zblendować na gładko i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać posiekaną miętę i znowu zblendować, dodać odłożony groszek i jeszcze przez chwilę podgotować by odłożony groszek się zagrzał.