Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś piekę ciasta i niema za zbytnio czasu na obiad ale mimo wszystko zrobiłam przepyszną zupkę na którą podam wam przepis, mam nadzieję że się skusicie, jest naprawdę bardzo dobra, a tym bardziej jak ma się mało grzybów akurat tych a w domu jest co najmniej pięć osób. Naprawdę szczerze polecam.
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 581
Pomysł na przystawkę do czosnkowego chleba lub dodatek do obiadu lub kolacji....
Odsłon: 38
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 101
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 581
Pomysł na przystawkę do czosnkowego chleba lub dodatek do obiadu lub kolacji....
Odsłon: 38
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 101
Składniki
Do garnka wlać 2 litry wody, dowolne mięso, marchew pokrojoną dowolnie oraz korzenie pietruszki, gotować do miękkości mięsa.
W międzyczasie przygotować grzyby, pokroić je drobno.
Jak już mięso jest miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować do miękkości.
Na patelnię dodać masło, wsypać przygotowane wcześniej grzyby i je podsmażyć.
Gdy ziemniaki są już miękkie dodać usmażone grzyby i gotować na wolnym ogniu do miękkości nóżek grzyba ( najlepiej nóżki pokroić jak najdrobniej ), doprawić do smaku ulubioną przyprawą z solą.
Po chwili dodać natkę pietruszki. Śmietanę rozprowadzić z wywarem od zupy aby nie było grudek, zalać zupę zagotować.
Na sam koniec dodać koper i zagotować. Zupa wyszła naprawdę bardzo smaczna.