Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grzybowa to jedna z moich ulubionych zup. Zapasy suszonych grzybów jeszcze są , a sezon grzybowy zbliża się wielkimi krokami więc trzeba wykorzystać zapasy i dzisiaj waśnie zupa grzybowa, smaczna i bardzo prosta w przygotowaniu. Polecam.
nóż, garnek, sitko, głębsza patelnia, łyżka drewniana,
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 183
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 213
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1305
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 516
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 183
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 213
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1305
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 516
Składniki
Grzyby wypłukać , włożyć do garnka i zalać wodą moczyć całą noc. (wody z moczenia nie wylewać). Na głębszą patelnię włożyć masło klarowne, rozpuścić , włożyć pokrojoną cebulę i podsmażyć do zeszklenia. Dodać pokrojoną marchewkę , pietruszkę oraz seler i dalej podsmażać około 10 minut, następnie dodać namoczone lecz odsączone z wody grzyby i dalej podsmażać około 20 minut. Do bulionu wlać większą część wody z moczenia grzybów, doprowadzić do zagotowania , włożyć zawartość patelni i gotować na małym ogniu do miękkości grzybów. Doprawić w razie potrzeby pieprzem i solą oraz przyprawą kucharek. Zupę zagęścić delikatną zasmażką. Na talerze rozłożyć porcję ugotowanego makaronu i zalać zupą grzybową. Na koniec można dolać śmietany 30 %. Rada; Zupę można również całą zabielić śmietaną jak kto woli według uznania.
Podsmażanie składników.
Zupa grzybowa gotowa do podania.