Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grzybowa to jedna z moich ulubionych zup. Zapasy suszonych grzybów jeszcze są , a sezon grzybowy zbliża się wielkimi krokami więc trzeba wykorzystać zapasy i dzisiaj waśnie zupa grzybowa, smaczna i bardzo prosta w przygotowaniu. Polecam.
nóż, garnek, sitko, głębsza patelnia, łyżka drewniana,
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5387
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1745
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5285
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1789
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5387
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1745
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5285
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1789
Składniki
Grzyby wypłukać , włożyć do garnka i zalać wodą moczyć całą noc. (wody z moczenia nie wylewać). Na głębszą patelnię włożyć masło klarowne, rozpuścić , włożyć pokrojoną cebulę i podsmażyć do zeszklenia. Dodać pokrojoną marchewkę , pietruszkę oraz seler i dalej podsmażać około 10 minut, następnie dodać namoczone lecz odsączone z wody grzyby i dalej podsmażać około 20 minut. Do bulionu wlać większą część wody z moczenia grzybów, doprowadzić do zagotowania , włożyć zawartość patelni i gotować na małym ogniu do miękkości grzybów. Doprawić w razie potrzeby pieprzem i solą oraz przyprawą kucharek. Zupę zagęścić delikatną zasmażką. Na talerze rozłożyć porcję ugotowanego makaronu i zalać zupą grzybową. Na koniec można dolać śmietany 30 %. Rada; Zupę można również całą zabielić śmietaną jak kto woli według uznania.
Podsmażanie składników.
Zupa grzybowa gotowa do podania.