Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy z nas na pewno lubi dania jednogarnkowe, dlatego przygotowałam coś dla was.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 911
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9121
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 911
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9121
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
1. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, przekładamy do garnka i gotujemy w osolonej wodzie 2. Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy przyprawą Gyros oraz solą i prużymy na rozgrzanym oleju 3. Po usmażeniu łączymy z ziemiankami
4. Cebule obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju 5. Do cebuli dodajemy pokrojoną w paseczki paprykę oraz pokrojone w kostkę ogórki 6. Warzywa przekładamy do zupy i dodajemy odlaną z zalewy kukurydzę
7. Na koniec wlewamy przecier i zagęszczamy mąką rozrobioną ze śmietaną, chwilkę gotujemy
8. Smacznego