Każdy z nas na pewno lubi dania jednogarnkowe, dlatego przygotowałam coś dla was.
Gyros w zupie
Składniki
- ½ kg ziemniaków
- 1 filet z kurczaka
- ½ opakowania przyprawy Gyros
- Olej do smażenia
- Sól
- Cebula
- 2 papryki czerwone
- 4 ogórki konserwowe
- ½ puszki kukurydzy
- 200 ml przecieru pomidorowego
- 2 łyżeczki mąki pszennej
- ½ szk. śmietany 18%
Składniki
- ½ kg ziemniaków
- 1 filet z kurczaka
- ½ opakowania przyprawy Gyros
- Olej do smażenia
- Sól
- Cebula
- 2 papryki czerwone
- 4 ogórki konserwowe
- ½ puszki kukurydzy
- 200 ml przecieru pomidorowego
- 2 łyżeczki mąki pszennej
- ½ szk. śmietany 18%

Etapy przygotowania
1. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, przekładamy do garnka i gotujemy w osolonej wodzie 2. Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy przyprawą Gyros oraz solą i prużymy na rozgrzanym oleju 3. Po usmażeniu łączymy z ziemiankami

4. Cebule obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju 5. Do cebuli dodajemy pokrojoną w paseczki paprykę oraz pokrojone w kostkę ogórki 6. Warzywa przekładamy do zupy i dodajemy odlaną z zalewy kukurydzę

7. Na koniec wlewamy przecier i zagęszczamy mąką rozrobioną ze śmietaną, chwilkę gotujemy

8. Smacznego

Przepis w Waszym wykonaniu (4)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Sernik zawsze dobry. Polecam.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Owoce
- Jajka
- Ser
- Orzechy
- Migdały
- Ciasta
- Serniki
- Dla zdrowia
Odsłon: 525

Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 164
Ostatnio komentowane przepisy

Sernik zawsze dobry. Polecam.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Owoce
- Jajka
- Ser
- Orzechy
- Migdały
- Ciasta
- Serniki
- Dla zdrowia
Odsłon: 525

Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 164



Składniki
- ½ kg ziemniaków
- 1 filet z kurczaka
- ½ opakowania przyprawy Gyros
- Olej do smażenia
- Sól
- Cebula
- 2 papryki czerwone
- 4 ogórki konserwowe
- ½ puszki kukurydzy
- 200 ml przecieru pomidorowego
- 2 łyżeczki mąki pszennej
- ½ szk. śmietany 18%
1. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, przekładamy do garnka i gotujemy w osolonej wodzie 2. Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy przyprawą Gyros oraz solą i prużymy na rozgrzanym oleju 3. Po usmażeniu łączymy z ziemiankami
4. Cebule obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju 5. Do cebuli dodajemy pokrojoną w paseczki paprykę oraz pokrojone w kostkę ogórki 6. Warzywa przekładamy do zupy i dodajemy odlaną z zalewy kukurydzę
7. Na koniec wlewamy przecier i zagęszczamy mąką rozrobioną ze śmietaną, chwilkę gotujemy
8. Smacznego