Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2082
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 155
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1055
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1184
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12023
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2082
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 155
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1055
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1184
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12023
Składniki
Masło roztopiłem w garnku ,dodałem pokrojonego w nieduże kawałki kurczaka ,osączoną i opłukaną ciecierzycę (wcześniej namoczoną przez noc) i pokrojoną w kostkę cebulę. Doprawiłem pieprzem ,solą ,szafranem i cynamonem. Smażyłem przez 5 min ,ciągle mieszając. Następnie zalałem wodą i dusiłem przez godzinę na wolnym ogniu. Po godzinie wsypałem ryż i gotowałem jeszcze 20 min. Dodałem mąkę rozrobioną w odrobinie wody ,doprowadziłem do wrzenia ,ciągle mieszałem by nie powstały „gluty” (Gdyby zupa była zbyt gęsta można dodać odrobinę bulionu warzywnego). Zupę zdjąłem z ognia ,wlałem lekko roztrzepane jajka ,energicznie przy tym mieszałem. Doprawiłem do smaku sokiem z cytryny ,posypałem posiekaną natką pietruszki.