Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Hiszpańska zupa z ciecierzycy"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 145
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 42
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 145
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 42
Składniki
4 porcje • : 10 min (plus moczenie) • gotowanie: 75 min • 488 kcal/porcja • 5 zł/porcja
Zagotuj wodę z 2 łyżkami oliwy i listkami laurowymi. Wrzuć ciecierzycę, szynkę, kiełbasę. Gotuj na małym ogniu 30 minut.
Na patelni rozgrzej resztę oliwy, podsmaż na niej podarty na kawałki chleb, czosnek i natkę (5 minut, chleb powinien się zrumienić).
Dodaj podsmażone do zupy razem z jajkiem, ziemniakami i liśćmi buraków. Gotuj 40 minut lub do momentu, gdy ciecierzyca zmięknie. Na koniec posól do smaku.Źródło: Olivia