Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dietetyczny, prosty, tani i szybki pomysł na obiad? Proszę bardzo! Aksamitny ale aromatyczny krem z marchewki z dodatkiem cebuli, ziemniaków i pestek dyni...wspaniałe!
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 495
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 571
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 495
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 571
Składniki
Marchew, ziemniaki i cebulę obieramy i kroimy w dużą kostkę.
Warzywa umieszczamy w brytfance/ naczyniu do pieczenia. Mieszamy ze sobą składniki marynaty wszystko nią zalewamy. Dokładnie mieszamy i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez ok. 45 minut. (w połowie czasu pieczenia dobrze jest zamieszać warzywa)
Wyjęte z piekarnika warzywa miksujemy z 800 ml gorącej wody na gładki krem. W razie potrzeby doprawiamy jeszcze solą/pieprzem i sosem sojowym* (opcjonalnie)
Dodajemy śmietanę i blendujemy jeszcze przez chwilę. Na talerzu posypujemy pestkami dyni i startą mozarellą.