Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dietetyczny, prosty, tani i szybki pomysł na obiad? Proszę bardzo! Aksamitny ale aromatyczny krem z marchewki z dodatkiem cebuli, ziemniaków i pestek dyni...wspaniałe!
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3551
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1408
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1074
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 195
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3551
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1408
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1074
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 195
Składniki
Marchew, ziemniaki i cebulę obieramy i kroimy w dużą kostkę.
Warzywa umieszczamy w brytfance/ naczyniu do pieczenia. Mieszamy ze sobą składniki marynaty wszystko nią zalewamy. Dokładnie mieszamy i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez ok. 45 minut. (w połowie czasu pieczenia dobrze jest zamieszać warzywa)
Wyjęte z piekarnika warzywa miksujemy z 800 ml gorącej wody na gładki krem. W razie potrzeby doprawiamy jeszcze solą/pieprzem i sosem sojowym* (opcjonalnie)
Dodajemy śmietanę i blendujemy jeszcze przez chwilę. Na talerzu posypujemy pestkami dyni i startą mozarellą.