Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dietetyczny, prosty, tani i szybki pomysł na obiad? Proszę bardzo! Aksamitny ale aromatyczny krem z marchewki z dodatkiem cebuli, ziemniaków i pestek dyni...wspaniałe!
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6292
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154810
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1040
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 465
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6292
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154810
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1040
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 465
Składniki
Marchew, ziemniaki i cebulę obieramy i kroimy w dużą kostkę.
Warzywa umieszczamy w brytfance/ naczyniu do pieczenia. Mieszamy ze sobą składniki marynaty wszystko nią zalewamy. Dokładnie mieszamy i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez ok. 45 minut. (w połowie czasu pieczenia dobrze jest zamieszać warzywa)
Wyjęte z piekarnika warzywa miksujemy z 800 ml gorącej wody na gładki krem. W razie potrzeby doprawiamy jeszcze solą/pieprzem i sosem sojowym* (opcjonalnie)
Dodajemy śmietanę i blendujemy jeszcze przez chwilę. Na talerzu posypujemy pestkami dyni i startą mozarellą.