Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis ten pochodzi z bloga Zagłębie od Kuchni, temat nam bardzo bliski, Gliwice i okolice, i oczywiście kuchnia. Miło powspominać dziecięce chwile…przepis od razu wylądował w naszym schowku i po krótkiej chwili danie wylądowało na talerzu. Pyszne, treściwe, bez zbędnych ale. Bierzcie, kosztujcie, smakujcie i powielajcie.
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2147
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 7097
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1154
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2147
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 7097
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1154
Składniki
Z obranych jarzyn robimy wywar. Zalewamy zimną wodą (2,5 l), dodajemy ziele angielskie, liść laurowy i solimy do smaku (tak na oko z 1 łyżeczkę). Cebule obieramy, opalamy i dodajemy do wywaru. Kiedy warzywa będą miękkie, wyjmujemy z wywaru, kroimy w kostkę, a sam wywar przecedzamy. Następnie dodajemy do niego (wywaru warzywnego) kaszę, gotujemy maksymalnie do 10 min (można krócej), dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki (1x1 cm), gotujemy do ich miękkości. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem, podajemy z posiekanymi natkami.