Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne danie na niedzielny obiad.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10824
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4839
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 957
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9255
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1375
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10824
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4839
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 957
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9255
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1375
Składniki
Wykonanie: Kaczkę umyć, osuszyć i natrzeć solą, pieprzem i startą jedną cebulą. Z zewnątrz posmarować dżemem, ułożyć w brytfannie i piec w temperaturze 180 stopni 45 minut, polewając wytworzonym sosem. Odwrócić na drugą stronę i dopiec następne 45 minut. Marchewkę i jabłka obrać, drobno pokroić i ugotować z małej ilości wody do miękkości. Następnie zmiksować razem z jedną cebulą, czosnkiem i cynamonem. Ugotowaną kaczkę po porcjować i polać gotowym musem.