Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Urozmaicona wersja standardowej kalafiorowej.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11017
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4891
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1022
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9513
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1412
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11017
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4891
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1022
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9513
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1412
Składniki
Zaczynamy od ugotowania wywaru, może być warzywny lub mięsny (gotujemy na małym ogniu przez minimum 40 min) W między czasie obieramy ziemniaki i kroimy w kostkę, a kalafiora dzielimy na różyczki. Pod koniec gotowania wywaru, doprowadzamy go do wrzenia i wrzucamy ziemniaki oraz soczewicę, mieszamy i gotujemy na średnim ogniu przez 10 min, po tym czasie dodajemy kalafiora, mieszamy i gotujemy kolejne 10 min. Na sam koniec zabielamy zupę połową śmietanki (od razu wlewamy do garnka), mieszamy energicznie, zostawiamy gotującą się jeszcze 3-4 minuty. Szatkujemy natkę pietruszki, posypujemy zupę już na talerzu i przyprawiamy świeżo mielonym pieprzem. Smacznego :)