Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Urozmaicona wersja standardowej kalafiorowej.
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 489
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 600
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 4937
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4672
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 918
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8399
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 489
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 600
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 4937
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4672
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 918
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8399
Składniki
Zaczynamy od ugotowania wywaru, może być warzywny lub mięsny (gotujemy na małym ogniu przez minimum 40 min) W między czasie obieramy ziemniaki i kroimy w kostkę, a kalafiora dzielimy na różyczki. Pod koniec gotowania wywaru, doprowadzamy go do wrzenia i wrzucamy ziemniaki oraz soczewicę, mieszamy i gotujemy na średnim ogniu przez 10 min, po tym czasie dodajemy kalafiora, mieszamy i gotujemy kolejne 10 min. Na sam koniec zabielamy zupę połową śmietanki (od razu wlewamy do garnka), mieszamy energicznie, zostawiamy gotującą się jeszcze 3-4 minuty. Szatkujemy natkę pietruszki, posypujemy zupę już na talerzu i przyprawiamy świeżo mielonym pieprzem. Smacznego :)