Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14353
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1669
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16418
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6600
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14353
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1669
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16418
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6600
Składniki
Kalafior podzielić na małe różyczki ,opłukać je ,dodać do bulionu warzywnego (włoszczyzna ,ziele angielskie ,kilka ziarenek pieprzu ,liść laurowy ,sól-warzywa najlepiej pokroić w kostkę ,podsmażyć na maśle) i gotować pół godziny. Dodać kluski ,posiekaną natkę pietruszki oraz obie śmietany rozbełtane z kilkoma łyżkami zupy. Doprawić do smaku solą i pieprzem i doprowadzić do wrzenia.