Do góry

Zupy Przepis na:

Kalafiorowa z lanym ciastem

Przepis dnia 2013-11-01
Kalafiorowa z lanym ciastem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2190 Ocena: 48583

Dodano:

Odsłon: 2351

:)

Składniki

  • 1,5 l bulionu warzywnego
  • 1 mały kalafior
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 100 ml kwaśnej śmietany
  • 60 ml słodkiej śmietany
  • Sól i pieprz
  • Lane ciasto
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kalafior podzielić na małe różyczki ,opłukać je ,dodać do bulionu warzywnego (włoszczyzna ,ziele angielskie ,kilka ziarenek pieprzu ,liść laurowy ,sól-warzywa najlepiej pokroić w kostkę ,podsmażyć na maśle) i gotować pół godziny. Dodać kluski ,posiekaną natkę pietruszki oraz obie śmietany rozbełtane z kilkoma łyżkami zupy. Doprawić do smaku solą i pieprzem i doprowadzić do wrzenia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń