Kalafiorowa z lanym ciastem
Składniki
- 1,5 l bulionu warzywnego
- 1 mały kalafior
- 1 pęczek natki pietruszki
- 100 ml kwaśnej śmietany
- 60 ml słodkiej śmietany
- Sól i pieprz
- Lane ciasto
Składniki
- 1,5 l bulionu warzywnego
- 1 mały kalafior
- 1 pęczek natki pietruszki
- 100 ml kwaśnej śmietany
- 60 ml słodkiej śmietany
- Sól i pieprz
- Lane ciasto

Etapy przygotowania
Kalafior podzielić na małe różyczki ,opłukać je ,dodać do bulionu warzywnego (włoszczyzna ,ziele angielskie ,kilka ziarenek pieprzu ,liść laurowy ,sól-warzywa najlepiej pokroić w kostkę ,podsmażyć na maśle) i gotować pół godziny. Dodać kluski ,posiekaną natkę pietruszki oraz obie śmietany rozbełtane z kilkoma łyżkami zupy. Doprawić do smaku solą i pieprzem i doprowadzić do wrzenia.
Przepis w Waszym wykonaniu (2)


Komentarze do przepisu (2)



Składniki
- 1,5 l bulionu warzywnego
- 1 mały kalafior
- 1 pęczek natki pietruszki
- 100 ml kwaśnej śmietany
- 60 ml słodkiej śmietany
- Sól i pieprz
- Lane ciasto
Kalafior podzielić na małe różyczki ,opłukać je ,dodać do bulionu warzywnego (włoszczyzna ,ziele angielskie ,kilka ziarenek pieprzu ,liść laurowy ,sól-warzywa najlepiej pokroić w kostkę ,podsmażyć na maśle) i gotować pół godziny. Dodać kluski ,posiekaną natkę pietruszki oraz obie śmietany rozbełtane z kilkoma łyżkami zupy. Doprawić do smaku solą i pieprzem i doprowadzić do wrzenia.
Ale smacznie :)
pycha