Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1435
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7363
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2857
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1435
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7363
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2857
Składniki
Kalafior podzielić na małe różyczki ,opłukać je ,dodać do bulionu warzywnego (włoszczyzna ,ziele angielskie ,kilka ziarenek pieprzu ,liść laurowy ,sól-warzywa najlepiej pokroić w kostkę ,podsmażyć na maśle) i gotować pół godziny. Dodać kluski ,posiekaną natkę pietruszki oraz obie śmietany rozbełtane z kilkoma łyżkami zupy. Doprawić do smaku solą i pieprzem i doprowadzić do wrzenia.