Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa kalafiorowa. Tradycyjna zupa z kalafiora ziemniaków i marchewki. Przepyszny i szybki obiad dla całej rodziny…
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 431
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 992
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 98
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 431
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 992
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 98
Składniki
W garnku rozgrzewamy olej i podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę oraz rozgnieciony czosnek. Po chwili dodajemy marchewkę i pietruszkę pokrojoną w plasterki.
Następnie dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę oraz kalafior rozdzielony na małe różyczki. Przesmażamy jeszcze około 5 minut.
. Całość zalewamy bulionem, dodajemy sól pieprz, posiekany koperek oraz pokrojony szczypiorek i gotujemy przez 10 minut.
To zabielenia używamy śmietany 18% do której najpierw dodajemy kilka łyżek zimnej wody i mieszamy. Następnie stopniowo dolewamy kilka łyżek gorącego wywaru i dopiero dodajemy do zupy. Gotujemy jeszcze przez 5-10 minut. Na koniec możemy doprawić pieprzem lub solą według uznania. Smacznego….