Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna zupa na zimowe dni, rozgrzewająca, pełna witamin i smaku.
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 454
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 159
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 299
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 145
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 100
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 454
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 159
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 299
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 145
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 100
Składniki
Boczek i kiełbasę kroimy w kostkę, posypujemy papryką słodką, ostrą i podsmażamy, gdy się zrumieni dodajemy pokrojoną cebulę i czosnek, chwilę razem smażymy, a następnie dodajemy kiszoną kapustę razem z wodą z kapusty, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, mieszamy i chwilę razem dusimy, ok. 5 minut.
Następnie dorzucamy poszatkowaną białą kapustę, startą marchew, nać selera i pietruszkę, dolewamy wody, solimy, dodajmy pieprz w ziarenkach, kminek, łyżkę przecieru pomidorowego, łyżeczkę cukru i gotujemy ok 30 minut, dorzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki i gotujemy kolejne 10 minut.
Na koniec sprawdzamy czy nasz kapuśniak nie jest mało kwaśny, jeżeli tak dodajemy soku z cytryny, jeżeli trzeba doprawiamy do smaku, solą i pieprzem. Taki kapuśniak najlepszy jest po kilku godzinach przeleżenia, wiec dobrze jest go zrobić rano, a jeść po południu.