Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna zupa na zimowe dni, rozgrzewająca, pełna witamin i smaku.
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 12521
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4106
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42963
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 497
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 368
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 436
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 12521
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4106
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42963
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 497
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 368
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 436
Składniki
Boczek i kiełbasę kroimy w kostkę, posypujemy papryką słodką, ostrą i podsmażamy, gdy się zrumieni dodajemy pokrojoną cebulę i czosnek, chwilę razem smażymy, a następnie dodajemy kiszoną kapustę razem z wodą z kapusty, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, mieszamy i chwilę razem dusimy, ok. 5 minut.
Następnie dorzucamy poszatkowaną białą kapustę, startą marchew, nać selera i pietruszkę, dolewamy wody, solimy, dodajmy pieprz w ziarenkach, kminek, łyżkę przecieru pomidorowego, łyżeczkę cukru i gotujemy ok 30 minut, dorzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki i gotujemy kolejne 10 minut.
Na koniec sprawdzamy czy nasz kapuśniak nie jest mało kwaśny, jeżeli tak dodajemy soku z cytryny, jeżeli trzeba doprawiamy do smaku, solą i pieprzem. Taki kapuśniak najlepszy jest po kilku godzinach przeleżenia, wiec dobrze jest go zrobić rano, a jeść po południu.