Do góry

Zupy Przepis na:

Kapuśniak

Kapuśniak

Autor:

Przepisów i artykułów: 25 Ocena: 70

Dodano:

Odsłon: 56

Idealny na mroźne dni. Super rozgrzewający.

Składniki

  • Woreczek kapusty kiszonej
  • 30 g boczku wędzonego
  • 2 kawałki swojskiej kiełbasy
  • 4 żeberka
  • Sól, pieprz,liść laurowy
  • 2 ziela angieskie
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kapuśniak

Przygotowanie

  1. Kapustę płuczemy żeby nie była za kwaśna. Boczek smażmy na maśle 3 min. 

  2. Gotujemy żeberka do miękkości,następnie dodajemy kapustę,kiełbasę i boczek gotujemy aż wszystko będzie miękkie. Mięso obieramy i dodajemy do zupy.Podajemy z ziemniakami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń