Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gorący talerz tej pożywnej zupy jest lekarstwem na chłodne jesienne dni.
garnek, patelnia
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 58
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 244
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 58
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 244
Składniki
1. Do dużego garnka nalać wody. Zanurzyć w niej mięso, skórę z boczku, grzyby, przyprawy. Gotować wywar przynajmniej godzinę. 2. W tym czasie pokroić w kostkę cebulę, boczek oraz słoninę i usmażyć na patelni. 3. Pokroić kapustę i dodać na patelnię do cebuli, boczku i słoniny. 4. Smażyć kapustę do miękkości, przyprawić solą i pieprzem. 5. Wyjąć wołowinę z wywaru i pokroić w drobną kostkę i dodać do zupy. 6. Odlać dwie chochle wody z zupy i wymieszać w niej dokładnie mąkę, dodać do zupy. 7. Dodać do zupy całą zawartość patelni. Doprowadzić do zagotowania. Smacznego! :)