Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gorący talerz tej pożywnej zupy jest lekarstwem na chłodne jesienne dni.
garnek, patelnia
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 738
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5408
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9227
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 125
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 92
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 738
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5408
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9227
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 125
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 92
Składniki
1. Do dużego garnka nalać wody. Zanurzyć w niej mięso, skórę z boczku, grzyby, przyprawy. Gotować wywar przynajmniej godzinę. 2. W tym czasie pokroić w kostkę cebulę, boczek oraz słoninę i usmażyć na patelni. 3. Pokroić kapustę i dodać na patelnię do cebuli, boczku i słoniny. 4. Smażyć kapustę do miękkości, przyprawić solą i pieprzem. 5. Wyjąć wołowinę z wywaru i pokroić w drobną kostkę i dodać do zupy. 6. Odlać dwie chochle wody z zupy i wymieszać w niej dokładnie mąkę, dodać do zupy. 7. Dodać do zupy całą zawartość patelni. Doprowadzić do zagotowania. Smacznego! :)