Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gorący talerz tej pożywnej zupy jest lekarstwem na chłodne jesienne dni.
garnek, patelnia
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 41
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 54
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 73
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 41
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 54
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 73
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Składniki
1. Do dużego garnka nalać wody. Zanurzyć w niej mięso, skórę z boczku, grzyby, przyprawy. Gotować wywar przynajmniej godzinę. 2. W tym czasie pokroić w kostkę cebulę, boczek oraz słoninę i usmażyć na patelni. 3. Pokroić kapustę i dodać na patelnię do cebuli, boczku i słoniny. 4. Smażyć kapustę do miękkości, przyprawić solą i pieprzem. 5. Wyjąć wołowinę z wywaru i pokroić w drobną kostkę i dodać do zupy. 6. Odlać dwie chochle wody z zupy i wymieszać w niej dokładnie mąkę, dodać do zupy. 7. Dodać do zupy całą zawartość patelni. Doprowadzić do zagotowania. Smacznego! :)