Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzień dobry mam dziś dla was nowy i to mój wymyślony przepis na kapuśniak mocno kwaśny do ziemniaków w sam raz a na czym ugotowany dowiecie się z podanego poniżej linku i powiem wam że będziecie zaskoczeni więc zapraszam
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 1926
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 267
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 1926
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 267
Składniki
Do garnka wlać 1,5 litra wody dodać ogonki z dnia poprzedniego usmażono - uduszone lub przygotować je w ten sam dzień, ja moje dusiłam w przyprawie do mięsa, czosnku staropolskim i lubczyku, dusząc pod przykryciem podlewałam wodą i dusiłam je do pełnej miękkości mięsa. Gdy dodamy ogonki z sosem z nich lub jeśli z dnia poprzedniego to z galaretką która powstała po ostygnięciu, następnie dodać suszone warzywa oraz przyprawę uniwersalną i na wolnym ogniu gotować przez 15 minut po tym czasie dodać kapustę kiszona i gotować na najmniejszym ogniu do jej miękkości dodając ziela i liście
Gdy kapusta jest już wystarczająco miękka wtedy wsypać pieprz ziołowy pogotować przez 5 minut, następnie majeranek roztarty w dłoniach i również gotować 5 minut. Po tym czasie dodać cukier i jeśli będzie potrzeba doprawić do smaku przyprawą uniwersalną a jeżeli ktoś jak ja lubi mocno kwaśny wtedy dodać kwasek cytrynowy lub sok z cytryny zagotować i zdjąć z ognia