Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzień dobry mam dziś dla was nowy i to mój wymyślony przepis na kapuśniak mocno kwaśny do ziemniaków w sam raz a na czym ugotowany dowiecie się z podanego poniżej linku i powiem wam że będziecie zaskoczeni więc zapraszam
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336692
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4041
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423172
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2614
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336692
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4041
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423172
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2614
Składniki
Do garnka wlać 1,5 litra wody dodać ogonki z dnia poprzedniego usmażono - uduszone lub przygotować je w ten sam dzień, ja moje dusiłam w przyprawie do mięsa, czosnku staropolskim i lubczyku, dusząc pod przykryciem podlewałam wodą i dusiłam je do pełnej miękkości mięsa. Gdy dodamy ogonki z sosem z nich lub jeśli z dnia poprzedniego to z galaretką która powstała po ostygnięciu, następnie dodać suszone warzywa oraz przyprawę uniwersalną i na wolnym ogniu gotować przez 15 minut po tym czasie dodać kapustę kiszona i gotować na najmniejszym ogniu do jej miękkości dodając ziela i liście
Gdy kapusta jest już wystarczająco miękka wtedy wsypać pieprz ziołowy pogotować przez 5 minut, następnie majeranek roztarty w dłoniach i również gotować 5 minut. Po tym czasie dodać cukier i jeśli będzie potrzeba doprawić do smaku przyprawą uniwersalną a jeżeli ktoś jak ja lubi mocno kwaśny wtedy dodać kwasek cytrynowy lub sok z cytryny zagotować i zdjąć z ognia