Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzień dobry mam dziś dla was nowy i to mój wymyślony przepis na kapuśniak mocno kwaśny do ziemniaków w sam raz a na czym ugotowany dowiecie się z podanego poniżej linku i powiem wam że będziecie zaskoczeni więc zapraszam
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10362
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1163
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11577
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 579
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10362
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1163
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11577
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 579
Składniki
Do garnka wlać 1,5 litra wody dodać ogonki z dnia poprzedniego usmażono - uduszone lub przygotować je w ten sam dzień, ja moje dusiłam w przyprawie do mięsa, czosnku staropolskim i lubczyku, dusząc pod przykryciem podlewałam wodą i dusiłam je do pełnej miękkości mięsa. Gdy dodamy ogonki z sosem z nich lub jeśli z dnia poprzedniego to z galaretką która powstała po ostygnięciu, następnie dodać suszone warzywa oraz przyprawę uniwersalną i na wolnym ogniu gotować przez 15 minut po tym czasie dodać kapustę kiszona i gotować na najmniejszym ogniu do jej miękkości dodając ziela i liście
Gdy kapusta jest już wystarczająco miękka wtedy wsypać pieprz ziołowy pogotować przez 5 minut, następnie majeranek roztarty w dłoniach i również gotować 5 minut. Po tym czasie dodać cukier i jeśli będzie potrzeba doprawić do smaku przyprawą uniwersalną a jeżeli ktoś jak ja lubi mocno kwaśny wtedy dodać kwasek cytrynowy lub sok z cytryny zagotować i zdjąć z ognia