Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pychota. Pachnące świeże podgrzybki i kiszona kapusta to dobry duet. Zupa bardzo sycąca.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37376
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 124
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37376
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 124
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Składniki
Żeberka oczyścić, umyć, przełożyć do garnka i zalać zimną wodą. Dodać marchewkę, pietruszkę, kawałek selera, listek, ziele, pieprz, łyżeczkę soli i gotować ok. 30 min. Mięso i warzywa usunąć. Do wywaru dodać ziemniaki pokrojone w kostkę. Gotować do miękkości. Na patelni, na oleju rzepakowym zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać pokrojoną w półplasterki kiełbasę, pokrojone podgrzybki, kiszoną kapustę i ugnieciony jałowiec, cukier. Dusić na wolnym ogniu. Mieszać od czasu do czasu. Dodać trochę gorącej, przegotowanej wody i dusić ok. 30 min. Kapustę z grzybami przełożyć z patelni do wywaru. Gotować jeszcze ok 10 min. Dodać szczyptę kminku i sól do smaku. Kapuśniak podawać gorący. Smacznego. Porady Mięso z żeberek można pokroić i dodać do zupy, ale nie koniecznie. Ja mięso wykorzystuję do pierogów.