Zupy Przepis na:
3-4 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Grzyby namoczyłem przez noc. Obrałem marchewkę i pietruszkę , seler. Wędzonki zalałem 2 l zimnej wody , dodałem warzywa i grzyby. Wrzuciłem listek laurowy , ziarna jałowca , pieprz , gotowałem ok. 50 minut.
Posiekałem kapustę kiszoną , poszatkowałem kapustę białą. Obie kapusty przełożyłem do rondla , zalałem szklanką wody , dodałem łyżkę smalcu. Do miękkiej kapusty dodałem posiekaną , przesmażoną na pozostałym smalcu cebulę , którą oprószyłem mąką i wymieszałem z przecierem pomidorowym. Dusiłem przez chwilę mieszając .
Do kapusty dolałem przecedzony wywar z wędzonki. Pokroiłem grzyby w cienkie paski , dodałem wędzonkę , marchewkę . Doprawiłem solą i pieprzem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (17)

Doloressss 25 lutego 2014Zgłoś do usunięcia
wygląda mega apetycznie, aż zgłodniałam :)4 Kto głosował? | Odpowiedz

zlytygrysek 23 lutego 2014Zgłoś do usunięcia
Ale jedzonko ,że aż tutaj czuć zapach :))4 Kto głosował? | Odpowiedz

figg 22 lutego 2014Zgłoś do usunięcia
Zapewne jest łagodniejszy od typowego tylko z kiszonej no i bardziej zdecydowany niż ten z samej białej. Dla mnie bomba:-))5 Kto głosował? | Odpowiedz

natasza 22 lutego 2014Zgłoś do usunięcia
wygląda bosko i pewnie tak smakuje3 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 22 lutego 2014Zgłoś do usunięcia
Rewelacyjny kapuśniak!!:) Odpowiedzi: 1 ▼4 Kto głosował? | Odpowiedz

BEATA1978 22 lutego 2014Zgłoś do usunięcia
Pyszności i podane na 6+ :-) Odpowiedzi: 1 ▼4 Kto głosował? | Odpowiedz

GREGORHSPEED 22 lutego 2014Zgłoś do usunięcia
wega 4 UO:)
2 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 22 lutego 2014Zgłoś do usunięcia
podobno zakochanej Kobiecie wszystko smakuje co jej luby poda:)))))) hahahahha Odpowiedzi: 3 ▼4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ewaaa 22 lutego 2014Zgłoś do usunięcia
przepraszam, zachwyciłam się :) Odpowiedzi: 2 ▼3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ewaaa 22 lutego 2014Zgłoś do usunięcia
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm :)4 Kto głosował? | Odpowiedz