Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 354
Prosta i łatwa sałatka z makaronem orzo, ananasem, ogórkiem i kukurydzą. Do n...
Odsłon: 553
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 760
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 354
Prosta i łatwa sałatka z makaronem orzo, ananasem, ogórkiem i kukurydzą. Do n...
Odsłon: 553
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 760
Składniki
Grzyby namoczyłem przez noc. Obrałem marchewkę i pietruszkę , seler. Wędzonki zalałem 2 l zimnej wody , dodałem warzywa i grzyby. Wrzuciłem listek laurowy , ziarna jałowca , pieprz , gotowałem ok. 50 minut. Posiekałem kapustę kiszoną , poszatkowałem kapustę białą. Obie kapusty przełożyłem do rondla , zalałem szklanką wody , dodałem łyżkę smalcu. Do miękkiej kapusty dodałem posiekaną , przesmażoną na pozostałym smalcu cebulę , którą oprószyłem mąką i wymieszałem z przecierem pomidorowym. Dusiłem przez chwilę mieszając . Do kapusty dolałem przecedzony wywar z wędzonki. Pokroiłem grzyby w cienkie paski , dodałem wędzonkę , marchewkę . Doprawiłem solą i pieprzem.