Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2258
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1374
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 512
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3542
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1196
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2258
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1374
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 512
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3542
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1196
Składniki
Grzyby namoczyłem przez noc. Obrałem marchewkę i pietruszkę , seler. Wędzonki zalałem 2 l zimnej wody , dodałem warzywa i grzyby. Wrzuciłem listek laurowy , ziarna jałowca , pieprz , gotowałem ok. 50 minut. Posiekałem kapustę kiszoną , poszatkowałem kapustę białą. Obie kapusty przełożyłem do rondla , zalałem szklanką wody , dodałem łyżkę smalcu. Do miękkiej kapusty dodałem posiekaną , przesmażoną na pozostałym smalcu cebulę , którą oprószyłem mąką i wymieszałem z przecierem pomidorowym. Dusiłem przez chwilę mieszając . Do kapusty dolałem przecedzony wywar z wędzonki. Pokroiłem grzyby w cienkie paski , dodałem wędzonkę , marchewkę . Doprawiłem solą i pieprzem.