Do góry

Zupy Przepis na:

Kapuśniak po Karpacku

Kapuśniak po Karpacku

Autor:

Przepisów i artykułów: 164 Ocena: 671

Dodano:

Odsłon: 315

zupa z kapusty młodej, fasoli, ryżu i ...

Składniki

  • 1,5 L wywaru z mięsa
  • 50 dag kapusty młodej
  • 4 ziemniaki
  • 2 łyżki ryżu
  • 3 łyżki fasoli
  • 3 łyżki keczupu
  • 3 łyżki przecieru z moreli suszonych
  • 2/3 szklanki białego wytrawnego wina
  • sól
  • Pieprz
  • przyprawa do zup
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kapuśniak po Karpacku

Przygotowanie

  1. Kapustę oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, usuwając głąb i grube nerwy, zalać wywarem, gotować. Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, dodać do kapusty w połowie gotowania razem z ryżem i ugotować do miękkości. Fasolę przebrać, opłukać, zalać zimną wodą, zagotować i pozostawić na 2 godziny, potem ugotować, połączyć z zupą, keczupem, przecierem z moreli i winem, chwilę pogotować, doprawić do smaku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń