Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewający Kapuśniak w wersji mojej, na wzór naszych południowych sąsiadów...Zawsze muszą się z nami spierać - jak o Janosika ;)
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 964
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 103
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2156
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4173
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 964
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 103
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2156
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4173
Składniki
Grzyby namoczyć, następnie pokroić w drobną kostkę., wodę z namaczania odstawić. Kapustę poszatkować / drobno posiekać, bez względu na stopień zakwaszenia -nie płukać.
Cebulę pokroić w 1/2 piórka.
Kapustę zalać jej własnym sokiem oraz wrzącą przegotowaną wodą, dodać cebulę i grzyby oraz powstałą wodę grzybową.
Mięso wieprzowe pokroić w drobną kostkę, kiełbasę w póltalarki. Mięso podsmażyć na tłuszczu do zrumienienia (pomijając kiełbasę).
Wstawić kapustę z dodatkami, po zagotowaniu dodać podsmażone mięso wieprzowe. Dodać czosnek przeciśniety przez praskę, liście laurowe oraz pieprz ziarnisty. Dusić pod przykryciem ok. 30 min.
Po 1/2 h obróbki cieplnej dorzucić pikantną, paprykową kiełbasę...dusić jeszcze ok 20 min., ew. doprawić solą, wedle smaku.
Podawać z ulubionym pieczywem, Smacznego!