Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobra i łatwa w przyrządzeniu zupka. Najlepsza z młodej kapustki :)
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4134
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11324
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6497
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5478
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13517
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5289
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4134
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11324
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6497
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5478
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13517
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5289
Składniki
Kiełbasę kroimy w mniejsze kawałki, wkładamy do garnka i zalewamy zimną wodą - stawiamy na ogniu. Włoszczyznę obieramy i kroimy w kawałki - dokładamy do kiełbasy i gotujemy na małym ogniu wywar.
Kapustę szatkujemy. Kiedy warzywa będą już miękkie wyjmujemy je z wywaru i wrzucamy kapustę, ziele angielskie, liście laurowe i koncentrat pomidorowy. Gotujemy aż kapusta zmięknie, dorzucamy wyjętą z wywaru i pokrojoną w kostkę marchewkę. Doprawiamy do smaku.
Z masła i mąki robimy zasmażkę - dodajemy do zupy i zagotowujemy. Na koniec dodajemy sporą ilość posiekanej natki z pietruszki. Życzę smacznego :)