Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
to taka zimowa zupa, gęsta i aromatyczna
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1059
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1375
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12962
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1059
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1375
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12962
Składniki
1. mięso umyć, pokroić w kostkę, zalać zimną wodą, gotować na małym ogniu ok 30 min, 2. kapustę pokroić w sporą kostkę, pozostałe warzywa obrać i też pokroić, pomidory obrać ze skórki, pokroić, do gotującego się mięsa dodać kapustę, warzywa, liść laurowy oraz 3/4 łyżeczki soli, gotować na małym ogniu, pod koniec gotowania dodać koncentrat pomidorowy, posiekaną natkę i koperek, śmietanę rozmieszać z kilkoma łyżkami wrzątku, dodać do zupy, doprawić do smaku solą i pieprzem, gotować jeszcze kilka minut, smacznego