Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś jest tak ponury że zachciało mi się kwaśnej zupy, tak więc ugotowałam.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1712
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17881
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1930
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1712
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17881
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1930
Składniki
Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte porcje oraz marchew pokrojoną dowolnie i gotować do miękkości mięsa.
Gdy mięso jest już miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę.
Po chwili dodać kaszę jęczmienną i gotować do miękkości ziemniaków i kaszy.
Jak już ziemniaki z kaszą są miękkie dodać drobno pokrojoną kapustę.
Po chwili dodać majeranek i gotować do miękkości kapusty.
Uwielbiam taką zupkę z bardzo dużą ilością pieprzu ziołowego.