Do góry

Zupy Przepis na:

Kapuśniak z kiszonej kapusty z kaszą jęczmienną.

Kapuśniak z kiszonej kapusty z kaszą jęczmienną.

Autor:

Przepisów i artykułów: 221 Ocena: 949

Dodano:

Odsłon: 199

Dziś jest tak ponury że zachciało mi się kwaśnej zupy, tak więc ugotowałam.

Składniki

  • Porcje z gęsi,
  • 2 średniej wielkości marchewki,
  • około pół szklanki kaszy jęczmiennej,
  • 6 - 8 ziemniaków średniej wielkości,
  • 450 g kapusty kiszonej,
  • 2 łyżki majeranku.
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte porcje oraz marchew pokrojoną dowolnie i gotować do miękkości mięsa.

  2. Gdy mięso jest już miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę.

  3. Po chwili dodać kaszę jęczmienną i gotować do miękkości ziemniaków i kaszy.

  4. Jak już ziemniaki z kaszą są miękkie dodać drobno pokrojoną kapustę.

  5. Po chwili dodać majeranek i gotować do miękkości kapusty.

  6. Uwielbiam taką zupkę z bardzo dużą ilością pieprzu ziołowego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń