Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca i treściwa zupa z kiszonej kapusty, ugotowana na wieprzowych ogonach.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4180
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 234
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 756
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3606
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 744
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4180
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 234
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 756
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3606
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 744
Składniki
W 1 litrze wody gotuję wymyte ogony wieprzowe (około 1 godziny), po godzinie gotowania łyżką cedzakową wyjmuję ogony.
Ostudzone ogony obieramy z mięsa.
Mięso dodajemy do gotującej się zupy a także dodajemy wymyte pokrojone w kostkę ziemniaki i obrane mięsko z ogonów. Gdy ziemniaki są miękkie wlewam wywar z kapusty (1 litr) i wrzucam wypłukaną kaszę pęczak oraz kapustę kiszoną. Po włożeniu kapusty gotuję 1 godzinę i próbuję smak oraz miękkość kapusty. Gdy kapusta jest miękka dodaję puszkę pokrojonych pomidorów, doprawiam przyprawami do smaku i jeszcze raz próbuję smak zupy i jak pasuje smak wyłączam gotowanie i wlewam kapuśniak do miseczki i konsumuję wraz ze świeżym chlebkiem razowym.
Smacznego !!!