Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca i treściwa zupa z kiszonej kapusty, ugotowana na wieprzowych ogonach.
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1120
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 658
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 685
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1120
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 658
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 685
Składniki
W 1 litrze wody gotuję wymyte ogony wieprzowe (około 1 godziny), po godzinie gotowania łyżką cedzakową wyjmuję ogony.
Ostudzone ogony obieramy z mięsa.
Mięso dodajemy do gotującej się zupy a także dodajemy wymyte pokrojone w kostkę ziemniaki i obrane mięsko z ogonów. Gdy ziemniaki są miękkie wlewam wywar z kapusty (1 litr) i wrzucam wypłukaną kaszę pęczak oraz kapustę kiszoną. Po włożeniu kapusty gotuję 1 godzinę i próbuję smak oraz miękkość kapusty. Gdy kapusta jest miękka dodaję puszkę pokrojonych pomidorów, doprawiam przyprawami do smaku i jeszcze raz próbuję smak zupy i jak pasuje smak wyłączam gotowanie i wlewam kapuśniak do miseczki i konsumuję wraz ze świeżym chlebkiem razowym.
Smacznego !!!