Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca i treściwa zupa z kiszonej kapusty, ugotowana na wieprzowych ogonach.
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 59
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 153
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 37
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 168
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 167
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 59
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 153
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 37
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 168
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 167
Składniki
W 1 litrze wody gotuję wymyte ogony wieprzowe (około 1 godziny), po godzinie gotowania łyżką cedzakową wyjmuję ogony.
Ostudzone ogony obieramy z mięsa.
Mięso dodajemy do gotującej się zupy a także dodajemy wymyte pokrojone w kostkę ziemniaki i obrane mięsko z ogonów. Gdy ziemniaki są miękkie wlewam wywar z kapusty (1 litr) i wrzucam wypłukaną kaszę pęczak oraz kapustę kiszoną. Po włożeniu kapusty gotuję 1 godzinę i próbuję smak oraz miękkość kapusty. Gdy kapusta jest miękka dodaję puszkę pokrojonych pomidorów, doprawiam przyprawami do smaku i jeszcze raz próbuję smak zupy i jak pasuje smak wyłączam gotowanie i wlewam kapuśniak do miseczki i konsumuję wraz ze świeżym chlebkiem razowym.
Smacznego !!!