Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca i treściwa zupa z kiszonej kapusty, ugotowana na wieprzowych ogonach.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7829
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 277
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3027
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 582
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7829
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 277
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3027
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 582
Składniki
W 1 litrze wody gotuję wymyte ogony wieprzowe (około 1 godziny), po godzinie gotowania łyżką cedzakową wyjmuję ogony.
Ostudzone ogony obieramy z mięsa.
Mięso dodajemy do gotującej się zupy a także dodajemy wymyte pokrojone w kostkę ziemniaki i obrane mięsko z ogonów. Gdy ziemniaki są miękkie wlewam wywar z kapusty (1 litr) i wrzucam wypłukaną kaszę pęczak oraz kapustę kiszoną. Po włożeniu kapusty gotuję 1 godzinę i próbuję smak oraz miękkość kapusty. Gdy kapusta jest miękka dodaję puszkę pokrojonych pomidorów, doprawiam przyprawami do smaku i jeszcze raz próbuję smak zupy i jak pasuje smak wyłączam gotowanie i wlewam kapuśniak do miseczki i konsumuję wraz ze świeżym chlebkiem razowym.
Smacznego !!!