Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsty, konkretny kapuśniak z wędzonym boczkiem i ziemniakami. Smak podbija dodatek aromatycznego kiszonego czosnku.
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 36
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 38
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 34
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 2071
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 36
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 38
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 34
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 2071
Składniki
Do kapuśniaku użyłam kiszonego czosnku z tego przepisu: https://smaker.pl/przepisy-przetwory/przepis-kiszony-czosnek,1987460,sprytnachochla.html Z boczku odcinamy skórę, resztę kroimy w plastry, Zalewamy wodą, dodajemy pokrojoną marchew, suszone grzyby, liście laurowe, ziele angielskie i pieprz ziarnisty. Gotujemy, aż marchew zmięknie. Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i gotujemy, aż będą miękkie. Teraz dodajemy kapustę kiszoną, pokrojone ząbki czosnku, kminek (ja nie przepadam, więc pominęłam). Doprawiamy solą i pieprzem, wyciągamy skórę z boczku. Przed podaniem dodajemy roztarty majeranek.