Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa którą przygotujecie dosłownie w godzinę. Zrobiona z młodych warzyw i pachnącego wędzonego boczku. Coś pysznego. Jeśli lubicie zupy, to myślę, że i ta Wam posmakuje. Bardzo lubię ten czas, kiedy jest tyle młodych warzyw. Nie mogę się nimi najeść :)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1660
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1447
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1455
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1613
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1660
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1447
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1455
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1613
Składniki
Boczek pokroić w kostkę, włożyć do garnka z grubym dnem. Podsmażyć. Cebulę pokroić w kostkę, dodać do boczku. Smażyć razem przez chwilę. Następnie boczek z cebulą zalać wodą. Zagotować. Gotować na wolnym ogniu, a w międzyczasie przygotować warzywa. Marchew, pietruszkę i seler, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać do zupy. Przyprawić solą i pieprzem. Ja na początek wsypuję płaską łyżeczkę soli, pieprz na oko. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Kapustę poszatkować. Dodać do zupy. Kiedy zupa ponownie się zagotuje, dodać ziemniaki. Gotować około 10 minut, do miękkości ziemniaków. Następnie wsypać koperek. Przyprawić do smaku, według własnego gustu. Śmietanę wlać do kubka, dopełnić zupą. Wymieszać i wlać do zupy. Zagotować i wyłączyć gaz.