Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa którą przygotujecie dosłownie w godzinę. Zrobiona z młodych warzyw i pachnącego wędzonego boczku. Coś pysznego. Jeśli lubicie zupy, to myślę, że i ta Wam posmakuje. Bardzo lubię ten czas, kiedy jest tyle młodych warzyw. Nie mogę się nimi najeść :)
Proponuję soczystą pierś z kurczaka w cudownym i zdrowym sosie.
Odsłon: 2239
Przepis dnia
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 420
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5453
Proponuję soczystą pierś z kurczaka w cudownym i zdrowym sosie.
Odsłon: 2239
Przepis dnia
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 420
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5453
Składniki
Boczek pokroić w kostkę, włożyć do garnka z grubym dnem. Podsmażyć. Cebulę pokroić w kostkę, dodać do boczku. Smażyć razem przez chwilę. Następnie boczek z cebulą zalać wodą. Zagotować. Gotować na wolnym ogniu, a w międzyczasie przygotować warzywa. Marchew, pietruszkę i seler, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać do zupy. Przyprawić solą i pieprzem. Ja na początek wsypuję płaską łyżeczkę soli, pieprz na oko. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Kapustę poszatkować. Dodać do zupy. Kiedy zupa ponownie się zagotuje, dodać ziemniaki. Gotować około 10 minut, do miękkości ziemniaków. Następnie wsypać koperek. Przyprawić do smaku, według własnego gustu. Śmietanę wlać do kubka, dopełnić zupą. Wymieszać i wlać do zupy. Zagotować i wyłączyć gaz.