Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna polska zupa o niepowtarzalnym smaku.
Żeberka ugotuj do miękkości w ok 2 litrach wody z dodatkiem domowej vegety, liści laurowych i ziela angielskiego.
Kapustę pokrój na dosyć cienkie paski, marchew zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Miękkie żeberka wyjmij z wywaru, do garnka włóż kapustę i marchew i gotuj na niezbyt dużym ogniu. Młodą kapustę gotuje się dosyć krótko, nie powinna być zbyt rozgotowana.
Cebulę posiekaj i przesmaż na złoty kolor na smalcu ze skwarkami. Dodaj ją do kapuśniaku.
Na patelni z olejem zrób złocistą zasmażkę z mąki, dodaj ją do kapuśniaku.
Dodaj koncentrat pomidorowy, sól i pieprz do smaku. Gotuj jeszcze przez chwilę. Czas gotowania kapuśniaku od momentu wrzucenia kapusty, nie powinien być dłuższy niż 15 minut.
Dodaj posiekany koperek, w mojej zupie jest go zawsze baaardzo dużo!
U mnie tradycyjnie taki kapuśniak podaje się z osobno ugotowanymi ziemniakami.
Zupę z kapusty kojarzymy z kapuśniakiem robionym z kapusty kiszonej. Ja wolę...
Odsłon: 7169
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 1675
Kolorowa,niskokaloryczna i pyszna sałatka
Odsłon: 17460
Sezon grillowy w pełni, więc zachęcam do spróbowania szybkiej sałatki z seler...
Odsłon: 416
Pyszna, bardzo szybka i prosta sałatka z serkiem pleśniowym.
Odsłon: 7678
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 1675
Kolorowa,niskokaloryczna i pyszna sałatka
Odsłon: 17460
Sezon grillowy w pełni, więc zachęcam do spróbowania szybkiej sałatki z seler...
Odsłon: 416
Pyszna, bardzo szybka i prosta sałatka z serkiem pleśniowym.
Odsłon: 7678
Składniki
Żeberka ugotuj do miękkości w ok 2 litrach wody z dodatkiem domowej vegety, liści laurowych i ziela angielskiego.
Kapustę pokrój na dosyć cienkie paski, marchew zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Miękkie żeberka wyjmij z wywaru, do garnka włóż kapustę i marchew i gotuj na niezbyt dużym ogniu. Młodą kapustę gotuje się dosyć krótko, nie powinna być zbyt rozgotowana.
Cebulę posiekaj i przesmaż na złoty kolor na smalcu ze skwarkami. Dodaj ją do kapuśniaku.
Na patelni z olejem zrób złocistą zasmażkę z mąki, dodaj ją do kapuśniaku.
Dodaj koncentrat pomidorowy, sól i pieprz do smaku. Gotuj jeszcze przez chwilę. Czas gotowania kapuśniaku od momentu wrzucenia kapusty, nie powinien być dłuższy niż 15 minut.
Dodaj posiekany koperek, w mojej zupie jest go zawsze baaardzo dużo!
U mnie tradycyjnie taki kapuśniak podaje się z osobno ugotowanymi ziemniakami.
Przepisy Zupy
Zupy
botwinka z jajkiem w koszulce
Zupy
Zupa krem z pieczonej papryki
Zupy
Puszna zupka z młodej kapusty i kiełbaski polskiej.
Zupy
Zupa ogórkowa krem z chipsami boczkowymi
botwinka z jajkiem w koszulce
Mimo, że co roku robię botwinkę w słoikach, żeby cieszyć się jej smakiem jesi...
Odsłon: 123
Zupa krem z pieczonej papryki
Wiosna i lato to czas kiedy nasz organizm automatycznie przestawia się na lek...
Odsłon: 129