Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapuśniak z włoskiej kapusty gotowany na wywarze z wędzonych kości. Przepis pochodzi z 462. odcinka programu „Ewa Gotuje".
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 116
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 390
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 294
Sałatkę z rukolą, gruszką i serem pleśniowym zrobisz błyskawicznie. Łączy w...
Odsłon: 68
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 116
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 390
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 294
Sałatkę z rukolą, gruszką i serem pleśniowym zrobisz błyskawicznie. Łączy w...
Odsłon: 68
Składniki
Kości przełożyć do garnka z wodą. Przyprawić zielem angielskim i liściem laurowym. Przykryć, doprowadzić do wrzenia i na wolnym ogniu gotować przez co najmniej 2 godziny. Pod koniec dorzucić pokrojone w kostkę ziemniaki.
Następnie dodać posiekaną cebulę oraz pozostałe warzywa starte na dużych oczkach. Przyprawić kminkiem i pieprzem ziołowym. Przykryć i gotować do miękkości.
Zakwasić sokiem z cytryny. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wrzucić posiekany koperek i zdjąć z kuchenki. Wymieszać i od razu podawać.