Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja dzisiejsza kartoflanka jest smaczna, prosta w przygotowaniu i trochę inna bo z grzybami. Polecam
garnek, patelnia, nóż, blender,
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 97
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 183
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1262
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 97
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 183
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1262
Składniki
Grzyby suszone namoczyć, ziemniaki i cebulę obrać. Ziemniaki pokroić w ćwiartki a cebulę w większą kostkę. W garnku rozgrzać olej poddusić warzywa , dodać bulion oraz grzyby i gotować około 30 minut. Grzyby po rozmrożeniu podsmażyć na łyżce masła klarownego. ( Jeżeli są to pieczarki to oczyścić , pokroić i podsmażyć na maśle). Natkę po opłukaniu posiekać. Zupę zmiksować, przyprawić solą i pieprzem zabielić śmietaną. Na samym końcu dodać podsmażone grzyby i oprószyć natką pietruszki. Podawać z grzankami lub pajdą chleba albo z groszkiem ptysiowym. Smacznego.
Kartoflanka gotowa do podania.