Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja dzisiejsza kartoflanka jest smaczna, prosta w przygotowaniu i trochę inna bo z grzybami. Polecam
garnek, patelnia, nóż, blender,
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2481
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 83
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 170
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 741
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2481
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 83
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 170
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 741
Składniki
Grzyby suszone namoczyć, ziemniaki i cebulę obrać. Ziemniaki pokroić w ćwiartki a cebulę w większą kostkę. W garnku rozgrzać olej poddusić warzywa , dodać bulion oraz grzyby i gotować około 30 minut. Grzyby po rozmrożeniu podsmażyć na łyżce masła klarownego. ( Jeżeli są to pieczarki to oczyścić , pokroić i podsmażyć na maśle). Natkę po opłukaniu posiekać. Zupę zmiksować, przyprawić solą i pieprzem zabielić śmietaną. Na samym końcu dodać podsmażone grzyby i oprószyć natką pietruszki. Podawać z grzankami lub pajdą chleba albo z groszkiem ptysiowym. Smacznego.
Kartoflanka gotowa do podania.