Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja dzisiejsza kartoflanka jest smaczna, prosta w przygotowaniu i trochę inna bo z grzybami. Polecam
garnek, patelnia, nóż, blender,
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 590
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2805
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 922
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1674
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14541
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 590
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2805
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 922
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1674
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14541
Składniki
Grzyby suszone namoczyć, ziemniaki i cebulę obrać. Ziemniaki pokroić w ćwiartki a cebulę w większą kostkę. W garnku rozgrzać olej poddusić warzywa , dodać bulion oraz grzyby i gotować około 30 minut. Grzyby po rozmrożeniu podsmażyć na łyżce masła klarownego. ( Jeżeli są to pieczarki to oczyścić , pokroić i podsmażyć na maśle). Natkę po opłukaniu posiekać. Zupę zmiksować, przyprawić solą i pieprzem zabielić śmietaną. Na samym końcu dodać podsmażone grzyby i oprószyć natką pietruszki. Podawać z grzankami lub pajdą chleba albo z groszkiem ptysiowym. Smacznego.
Kartoflanka gotowa do podania.