Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja dzisiejsza zupa to kartoflanka z lekką, drobiową kiełbasą z piersi kurczaka, gotowana na intensywnym wywarze warzywnym. Jest aromatyczna, pożywna i bardzo smaczna. Serdecznie polecam :)
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37407
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 56
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 131
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37407
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 56
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 131
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Składniki
Z włoszczyzny przygotowujemy intensywny wywar, który doprawiamy szczyptą cukru brzozowego i 2 łyżkami słodkiego sosu sojowego. Podczas przygotowywania wywaru kroimy w kostkę cebulę oraz białą część pora i szklimy je na rozgrzanym oleju rzepakowym. Pod koniec smażenia dodajemy drobno pokrojony ząbek czosnku, a następnie przekładamy wszystko do miseczki.
Ziemniaki kroimy w kostkę, a marchewkę, seler oraz pietruszkę w słupki i smażymy je na oleju rzepakowym około 10 minut, dzięki czemu wydobędziemy z warzyw doskonały smak i aromat, który później znajdzie się w naszej zupie.
Wszystkie podsmażone warzywa wraz z porem i cebulką wkładamy do gotującego się bulionu warzywnego, dodajemy przyprawy: majeranek oraz koperek i gotujemy do miękkości.
Podczas gotowania, kroimy w kostkę kiełbasę drobiową i podsmażamy ją na patelni, wydobywając jej piękny aromat. Podsmażoną kiełbasę dodajemy do zupy i zagotowujemy.
Na koniec hartujemy śmietanę chochelką gorącego bulionu, dodajemy do zupy, którą doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem oraz solą i ponownie zagotowujemy.
Gotową zupę podajemy z dodatkową dawką witaminy C czyli posiekaną natką pietruszki.
Życzę smacznego!
;)