Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja dzisiejsza zupa to kartoflanka z lekką, drobiową kiełbasą z piersi kurczaka, gotowana na intensywnym wywarze warzywnym. Jest aromatyczna, pożywna i bardzo smaczna. Serdecznie polecam :)
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 115
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 304
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2934
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 115
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 304
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2934
Składniki
Z włoszczyzny przygotowujemy intensywny wywar, który doprawiamy szczyptą cukru brzozowego i 2 łyżkami słodkiego sosu sojowego. Podczas przygotowywania wywaru kroimy w kostkę cebulę oraz białą część pora i szklimy je na rozgrzanym oleju rzepakowym. Pod koniec smażenia dodajemy drobno pokrojony ząbek czosnku, a następnie przekładamy wszystko do miseczki.
Ziemniaki kroimy w kostkę, a marchewkę, seler oraz pietruszkę w słupki i smażymy je na oleju rzepakowym około 10 minut, dzięki czemu wydobędziemy z warzyw doskonały smak i aromat, który później znajdzie się w naszej zupie.
Wszystkie podsmażone warzywa wraz z porem i cebulką wkładamy do gotującego się bulionu warzywnego, dodajemy przyprawy: majeranek oraz koperek i gotujemy do miękkości.
Podczas gotowania, kroimy w kostkę kiełbasę drobiową i podsmażamy ją na patelni, wydobywając jej piękny aromat. Podsmażoną kiełbasę dodajemy do zupy i zagotowujemy.
Na koniec hartujemy śmietanę chochelką gorącego bulionu, dodajemy do zupy, którą doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem oraz solą i ponownie zagotowujemy.
Gotową zupę podajemy z dodatkową dawką witaminy C czyli posiekaną natką pietruszki.
Życzę smacznego!
;)