Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak przygotować zupę ziemniaczaną z szynką - sprawdzony przepis krok po kroku.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 93
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 180
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1253
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 498
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 93
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 180
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1253
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 498
Składniki
Ziemniaki, marchew, cebulę oraz pęd selera podsmażamy na rozgrzanym maśle, często mieszając.
Gdy cebula się zeszkli, a warzywa lekko zrumienią, zalewamy je rosołem, dodajemy grzybek, ząbek czosnku, przyprawy i gotujemy, aż ziemniaki będą miękkie (ok. 10 minut).
Zupę miksujemy (wcześniej wyjmujemy liść laurowy), doprawiamy do smaku, łączymy ze spienioną śmietaną, rozlewamy na talerze i posypujemy posiekaną szynką oraz zieleniną (natką pietruszki lub koperkiem). Do zupy możemy podać młode ziemniaki okraszone skwareczkami ze świeżej słoniny - smakuje wtedy wyśmienicie. Smacznego :)