Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie danie jednogarnkowe. Zamiast kiełbasy chorizo może być inna jeśli taką mamy.
średniej wielkości garnek
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 117
Polecam.
Odsłon: 1007
Dziś do pracy.
Odsłon: 138
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 272
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15414
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 331
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 117
Polecam.
Odsłon: 1007
Dziś do pracy.
Odsłon: 138
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 272
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15414
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 331
Składniki
Kiełbasę obrać jeśli jest taka konieczność i pokroić w kostkę. Cebulę również pokroić. Do garnka wlać oliwę i wrzucić cebulę i kiełbasę. Podsmażać ok. 10 minut na małym ogniu mieszając. Dodać wyciśnięty w maszynce czosnek. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i drobno pokroić. Dodać do garnka. Gotować 10 minut. Gdy wszystko zacznie się dusić dodać puszkę fasolki i bulion (ilość w zależności czy chcemy aby danie było bardziej rzadkie). Gotować na średnim ogniu 10 min. Doprawić solą, pieprzem i kurkumą. Można podawać z grzankami.