Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie danie jednogarnkowe. Zamiast kiełbasy chorizo może być inna jeśli taką mamy.
średniej wielkości garnek
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34873
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15521
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34873
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15521
Składniki
Kiełbasę obrać jeśli jest taka konieczność i pokroić w kostkę. Cebulę również pokroić. Do garnka wlać oliwę i wrzucić cebulę i kiełbasę. Podsmażać ok. 10 minut na małym ogniu mieszając. Dodać wyciśnięty w maszynce czosnek. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i drobno pokroić. Dodać do garnka. Gotować 10 minut. Gdy wszystko zacznie się dusić dodać puszkę fasolki i bulion (ilość w zależności czy chcemy aby danie było bardziej rzadkie). Gotować na średnim ogniu 10 min. Doprawić solą, pieprzem i kurkumą. Można podawać z grzankami.