Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie danie jednogarnkowe. Zamiast kiełbasy chorizo może być inna jeśli taką mamy.
średniej wielkości garnek
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5725
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1182
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12347
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5195
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5725
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1182
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12347
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5195
Składniki
Kiełbasę obrać jeśli jest taka konieczność i pokroić w kostkę. Cebulę również pokroić. Do garnka wlać oliwę i wrzucić cebulę i kiełbasę. Podsmażać ok. 10 minut na małym ogniu mieszając. Dodać wyciśnięty w maszynce czosnek. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i drobno pokroić. Dodać do garnka. Gotować 10 minut. Gdy wszystko zacznie się dusić dodać puszkę fasolki i bulion (ilość w zależności czy chcemy aby danie było bardziej rzadkie). Gotować na średnim ogniu 10 min. Doprawić solą, pieprzem i kurkumą. Można podawać z grzankami.