Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie danie jednogarnkowe. Zamiast kiełbasy chorizo może być inna jeśli taką mamy.
średniej wielkości garnek
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 93
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 93
Składniki
Kiełbasę obrać jeśli jest taka konieczność i pokroić w kostkę. Cebulę również pokroić. Do garnka wlać oliwę i wrzucić cebulę i kiełbasę. Podsmażać ok. 10 minut na małym ogniu mieszając. Dodać wyciśnięty w maszynce czosnek. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i drobno pokroić. Dodać do garnka. Gotować 10 minut. Gdy wszystko zacznie się dusić dodać puszkę fasolki i bulion (ilość w zależności czy chcemy aby danie było bardziej rzadkie). Gotować na średnim ogniu 10 min. Doprawić solą, pieprzem i kurkumą. Można podawać z grzankami.