Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
w mojej ulubionej wersji, bo z babcinego, śląskiego przepisu
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1063
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113455
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1508
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1063
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113455
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1508
Składniki
boczek kroimy w niedużą kostkę, cebulę i czosnek drobno siekamy
w dużym garnku smażymy boczek, jak już wytopi się tłuszcz, dodajemy cebulę i smażymy dalej, aż się nieco przyrumieni
teraz do garnka wkładamy kiełbasę, zalewamy 2 litrami gorącej wody i gotujemy na wolnym ogniu przez 30 minut
ugotowaną kiełbasę wyciągamy z garnka, studzimy nieco, obieramy z osłonek i kroimy w plasterki
do garnka z wywarem wlewamy zakwas, dodajemy czosnek, chrzan, majeranek, gotujemy 10 minut, dodajemy kiełbasę i śmietankę, przyprawiamy solą i pieprzem, no i gotowe, podajemy z jajkiem ugotowanym na twardo, smacznego !!! ;-)