Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
w mojej ulubionej wersji, bo z babcinego, śląskiego przepisu
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3186
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 605
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2311
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3186
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 605
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2311
Składniki
boczek kroimy w niedużą kostkę, cebulę i czosnek drobno siekamy
w dużym garnku smażymy boczek, jak już wytopi się tłuszcz, dodajemy cebulę i smażymy dalej, aż się nieco przyrumieni
teraz do garnka wkładamy kiełbasę, zalewamy 2 litrami gorącej wody i gotujemy na wolnym ogniu przez 30 minut
ugotowaną kiełbasę wyciągamy z garnka, studzimy nieco, obieramy z osłonek i kroimy w plasterki
do garnka z wywarem wlewamy zakwas, dodajemy czosnek, chrzan, majeranek, gotujemy 10 minut, dodajemy kiełbasę i śmietankę, przyprawiamy solą i pieprzem, no i gotowe, podajemy z jajkiem ugotowanym na twardo, smacznego !!! ;-)